Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 

Ako urobiť naj tekvicové pyré (nielen) do dezertov

Halloween sa blíži, tekvicová sezóna je v plnom prúde a možno aj vy skúšate jeden recept za druhým. Lenže aj ten najväčší fanúšik tekvicových jedál sa ich skôr či neskôr preje. Preto sa oplatí narobiť si do zásoby žltučké pyré a jedlá z neho si užívať cel

pošli na vybrali.sme.sk

Po tejto sezóne sa pasujem za expertku na tekvicové pyré, hihi. Najviac sa mi osvedčila kombinácia hokkaida, to jej to guľaté tmavooranžové so zelenými žilkami, a maslovej tekvice, to je tá bledožltá podlhovastá.

Tekvice umyjeme a rozkrájame na hrubšie mesiačiky. Z jednej väčšej asi 10 kusov. Uložíme ich šupkou dolu na plech vyložený papierom na pečenie. Vydlabeme jadierka a všetko pórovité zo stredu. A dáme piecť do vyhriatej rúry na nejakú strednú teplotu. 

Keď už začína rozvoniavať a vidlička sa do nej hladko zapichne, je hotová. Čas som nestopovala, ale tipujem tak okolo trištvrte hodinky. Hlavne, aby sa na nej ešte nestihla vytvoriť kôrka.

Ak by sa tak predsa len stalo, treba ju odstrániť spolu so šupkou. Pôjde to veľmi ľahko, aj holými rukami. :)

Upečená tekvica sa len tak rozplýva na jazyku. Stačí ju už len mixnúť tyčovým mixérom a môžete ďalej spracúvať. Alebo sterilizovať na horšie časy, ale ja dávam prednosť mrazeniu.

A kde môžete hotové pyré použiť? Najlepšie je v dezertoch. ;) Také lievance, sladký chlebík či tradičný americký páj sú úplne super!

25. 10. 2016 18:55 | Tipy & návody
pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Podeľte sa s nami o váš názor!

 

Najnovšie recepty

Recepty

 

môžešsavydávať.sk na facebooku

...a instagrame

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt