Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Najlepšie recepty

Tekvicovo-paradajková polievka

Tekvicovo-paradajková polievka

Chutná krémová zeleninová polievka sa dá spraviť naozaj zo všetkého. Naučila som sa to, keď som pripravovala mixované príkrmy pre malú. Niekedy aj na prvý pohľad zvláštne kombinácie dokázali chutiť skvelo. Priznám sa, že skombinovať tekvicu s domácou rajčinovou šťavou (pretlakom) mi nikdy nenapadlo, iba ak v nejakom tekvicovom karí. Ale je to naozaj zaujímavá a chutná kombinácia.

Pečená kačka s kapustovým šalátom

Pečená kačka s kapustovým šalátom

Aj keď cez deň behám v letných šatách, chladné rána a ešte chladnejšie večery sú jasným dôkazom toho, že jeseň je už tu. S ňou aj vinobrania, jarmoky, hody... Inými slovami burčiak, cigánska, štrúdle, lokše, kačacina. :) Predsavzatia a sledovanie kalórií radšej idú bokom. Aj vy to tak milujete?

Pečené papriky plnené kozím syrom

Pečené papriky plnené kozím syrom

Dostali sme priesady paprík, zasadili sme, krásne sa ujali... a vyrástli z nich baranie rohy. :D Všetko by bolo super, až na to, že mi pikanté veľmi nie, keď tak len po troške. Do tohto receptu som minula až 2 (!) a paprikami nás, našťastie, zásobujú svokrovci. Vďaka nim som mohla upiecť takýto easy obed.

Marokánky

Marokánky

Toto je presne koláč podľa môjho gusta, lebo je nielen dobrý a vďaka ovociu aj prirodzene sladký, ale aj výživný, takže si maškrtenie môžete užívať s čistým svedomím. Nie že by som toto cez Vianoce extra riešila, ale na prestriedanie lineckých a kokosových guliek je to super. :)

Hrášková polievka s medvedím cesnakom

Hrášková polievka s medvedím cesnakom

Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde, takže prechádzky do prírody dostávajú nový rozmer. :) Keď stretávam zberačov s plnými košíkmi, často sa samej seba pýtam, či naozaj všetko spotrebujú, alebo je to len taký zberačský ošiaľ a väčšina úlovku nakoniec skončí v komposte. Ak už máte niekoľko pohárikov pesta, zopár vrecúšok zelených listov v mrazničke a stále neviete, na čo by ste medvedí cesnak využili, aj toto je jeden tip pre vás.

Plnené vajcia štyroch farieb

Plnené vajcia štyroch farieb

Schválne, čo u vás nesmie chýbať na sviatočnom veľkonočnom stole, resp. čím hostíte šibačov (okrem poldeci :D)? U nás to boli vždy popri koláčikoch aj údené, chren, syrová roláda a plnené vajíčka. Plnka len zo žĺtkov, masla, horčice, štipky soli, nazdobená v bielkoch a dekorované kyslou uhorkou. :) No hoci klasika je klasika, časom som si osvojila aj iné, nemenej chutné a krásne farebné plnky. ;)

Makovo-slivková štrúdľa z domáceho cesta

Makovo-slivková štrúdľa z domáceho cesta

Tak som sa hecla a prvý raz v živote som skúsila urobiť domáce lístkové cesto s pravým maslom. A rovno som ho použila na výrobu štrúdle s nenormálne dobrou náplňou. Mak, slivky, rum... no uznajte sami. ;) Kým budú stromy opäť obsypané ovocím, míňam zásoby a do tejto štrúdle som zapracovala slivkový kompót aj so šťavou. Vážne, skúste. Tajomstvo je Zlatý klas, ktorý sa postará o šťavnatú, ale stále kompaktnú, náplň. :)

Vianočná čokoládovo-pomarančová torta

Vianočná čokoládovo-pomarančová torta

Za tortárku sa nepovažujem ani omylom, no táto sa mi celkom vydarila, čo poviete? ;) Cesto á la Sacher, čoko krém so Zlatým klasom a čokoládová ganache. To všetko s podtónom pomaranča a pomarančovej kôry. Ak ešte nemáte svoj hlavný vianočný múčnik, odporúčam!

Pizza z jogurtového cesta

Pizza z jogurtového cesta

U nás doma platí - všetko, čo i len vzdialene pripomína pizzu, je dobré. :D Súhlasíte? Preto si fičíme na pizze kváskovej, špaldovej, z cuketového, karfiolového, tvarohového cesta, na pizza style šampiňónoch alebo baklažáne, na pizzovej štrúdli či slimákoch. A áno, aj na pizze z donášky či (posledná záchrana) mrazenej, upgradnutej vlastným obložením. Zabudla som na niečo?

Sezamové raw guľky

Sezamové raw guľky

Už som sa naučila, že s chuťou na sladké sa neoplatí bojovať, lebo ak nie je uspokojená, akurát zjete kopec iných vecí a nakoniec to aj tak nevydržíte. Takže si denne ordinujem zdravé sladkosti k popoludňajšej káve a svet je hneď krajší. :) Tieto raw energy balls sa dajú robiť na milión verzií. Dnes som skúsila namiesto orechového masla použiť sezamovú pastu tahini, ktorú inak dávam len do hummusu. A zafungovalo to. :)

« späť | 1 2 3 4 5 .. 89 | ďalej »

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty