Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Najlepšie recepty
Francúzsky jablkový koláč
Spravte si s vašou láskou oddychové popoludnie. Zapnite si nejaký dobrý film, uvarte kávičku a upečte koláč, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani v pravej francúzskej pâtisserie.
Banánovo-avokádovo-kokosové lievance
Maškrtiť sa dá aj zdravo a keď tieto trošku nazelenalé lievance doplníte ovocím a jogurtom, prípadne domácim džemom, budú vaše chúťky na sladké uspokojené a ešte budete mať aj čisté svedomie. Vyskúšané! ;)
Jesenné tekvicové lievance
Tekvica hokkaido je úplne mega surovina a dá sa z nej pripraviť množstvo jedál. Ak si ju upečiete do mäkka, očistíte a rozmixujete na pyré, dá sa primiešať takmer do všetkého. Takže keď mi z varenia príkrmov pre malú ostane nejaký ten kusisko tekvice, hneď viem, ako ju využiť. Napríklad včera som dostala chuť na raňajky hodné sociálnych sietí, rozumej tieto žltučké, voňavé, nadýchané lievance. ;)
Držková z hlivy ustricovej
Nie som prieberčivá a zjem všetko okrem huspeniny, bravčového laloku a držkovej. Presnejšie, držkovú zjem, ale bez tých froté handričiek, čo sú vlastne hovädzie žalúdky, ako som sa dozvedela až pred pár rokmi. (Blééé!) Ale - môj chlap na držkovú nedá dopustiť. A tak som sa odhodlala urobiť falošnú z hlivy.
Žihľavová polievka so slaninkou
Je zadarmo a navyše strašne zdravá. Žihľavy sa fakt netreba báť, dá sa použiť prakticky všade tam, kde špenát, len treba jedlo viac dochutiť, aby ste nemali pocit, že jete "zelinu". Najlepšie je použiť listy mladučkej rastliny, prípadne len vrchné výhonky a menšie listy. Keď pôjdete na žihľavu, nezabudnite si košík alebo plátenú tašku a rukavice!
Ananásová koža
Možno ste už počuli o ovocnej koži - skvelom spôsobe, ako si vyrobiť prírodnú sladkosť a zároveň spotrebovať množstvo sezónneho ovocia. Ja som si naň spomenula pri pohľade na krásny, veľký a akurát zrelý ananás, na ktorý nikto nemal chuť a bolo ho treba spapať, kým zhnije. S malou dušičkou som sa pustila do prípravy kože a čuduj sa svete, je to bomba! Ešte treba vychytať nejaké muchy, ale podstatné je, že viem, ako na to, a že to funguje. ;)
Galetka s tekvicou, cviklou a kozím syrom
Galetka alebo galette je taký krásny rustikálny koláčik! A nepotrebujete naň ani formu. Mala som chuť spáchať niečo dobré, čo by vyzeralo aj chutilo jesenne, a do rany mi prišli tieto ingrediencie.
Pepermintové brownies
Toto je niečo pre totálnych čokoholikov a buďte si istí, že vám dodajú energiu nielen na celé dopoludnie, ako sľubujú keksíky z reklamy, ale na celý deň. No...diétne zrovna nie sú, ale nikto vám nekáže zjesť pol plechu (a ani keby ste chceli, sa to nedá) a ako hovorí iná reklama - keď mám chuť na sladké, tak si vyberám. Táto božská chuť za to stojí! :)
Maková torta bez múky
Keď niečo pečiem, jem z toho len veľmi málo. Akoby som sa najedla už z "výparov". Možno to poznáte. Táto torta je však iná, mala som z nej štyri kúsky a dala by som si ešte, lenže už neostalo. :)) Mak je skrátka top! Tu je recept pre všetkých, ktorí si ho po oslave pýtali. A verím, že sa hodí aj ostatným.
Smotanový losos na bylinkách s baby zeleninou
Opäť jeden tip na rýchly letný obed - jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Takto upravený losos je neskutočne lahodný a mrkva s hráškom ako príloha zasýtia tak, že netreba nič iné. Maximálne trochu nových zemiačikov s vňaťkou. :)
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk