Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Minestrone

Minestrone

Nie som veľmi na polievky a môj drahý tiež nie. Máme zopár obľúbených a tie striedame. Jednou z nich je minestrone. Chutná, zdravá, sýta, talianska a hlavne – rýchlo hotová, čo je u nás dosť rozhodujúce. Najlepšie je, že sa dá urobiť na viacero spôsobov.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

3 ks  mrkva
1 ks  petržlen
1/2  kaleráb
 kúštik zeleru
 ružička karfiolu
1 ks  cibuľa
2 ks  strúčik cesnaku
200 ml  pasírované paradajky
2 ks  čerstvé paradajky
 olej
 soľ
 mleté čierne korenie
 petržlenová vňať
 vývar alebo kocka bujónu
100 g  červená šošovica
 parmezán

Postup prípravy

Všetku zeleninu si nakrájame na drobné kúsky. Najskôr na oleji osmažíme cibuľu a cenak, potom pridáme ostatnú zeleninu a restujeme. Podlejeme vývarom. Po piatich minútach pridáme šošovicu prepláchnutú vodou. Červená je super v tom, že ju netreba deň vopred namáčať a nenafukuje. Pridáme pasírované rajčiny a dolejeme vývar tak, aby vznikol asi liter polievky.

Dochutíme a nakoniec pridáme olúpané a nakrájané čerstvé paradajky. Varíme kým zelenina nie je al dente. Na tanieri si polievku prizdobíme a zároveň dochutíme parmezánom. Ak si k nej budete zakusovať ešte opečenú bagetu s bylinkovým maslom a cesnakom, máte vymyslený ľahký obed.

4. 2. 2014 23:17

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty