Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Soté v zemiakovej placke

Soté v zemiakovej placke

Placky sú super aj samostatne, takže keď si odmyslíme náplň a urobíme ich menšie, stačí ich posypať syrom a popíjať k nim trebárs acidko. Ak ich naservírujeme plnené jemne pikantným mäskom, je z toho chutný obed, ktorý ocenia hlavne muži. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

 
PLACKY
0,5 kg  zemiaky
1 ks  vajce
50 g  hladká múka
2 strúč.  cesnak
 mleté čierne korenie
 soľ
 majoránka
 
SOTÉ
250 g  kuracie prsia
1 ks  menšia cibuľa
 olej
2 PL  hrášok
5 ks  šampiňóny
 sójová omáčka
 kečup
 horčica
 soľ
 chilli

Postup prípravy

Zemiaky nastrúhame najemno a pridáme k nim ostatné ingrediencie. Dochutíme soľou, korením a majoránkou. Na oleji vyprážame veľké placky. Radšej pomalšie a na nižšej teplote, aby sa prepiekli. Prebytočný olej odsajeme servítkami.

Medzitým si nakrájame mäso na rezančeky, cibuľu na kocky a šampiňóny na kúsky. Najskôr opražíme cibuľu, pridáme mäso a po ňom hríby. Restujeme. Primiešame lyžičku kečupu, lyžičku horčice, trochu sójovej omáčky, pridáme scedený hrášok z konzervy, ale môže byť aj čerstvý či mrazený. Osolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme, kým nie je mäso hotové. Tip: Ak nemáme kuracie, dá sa použiť aj bravčové.

11. 3. 2014 15:07

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty