Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kuracie stehná s nivou a šampiňónmi

Kuracie stehná s nivou a šampiňónmi

Tento obed sme varili trošku naopak. Vedeli sme, že si chceme urobiť maličké nové zemiaky s čerstvou vňaťkou. Otázka znela už len, čo k tomu. V chladničke bola niva, v skrini konzerva šampiňónov, ktorá tam zavadzala už dosť dlho... V recepte naschvál spomínam čerstvé hríbiky, lebo tie sú podstatne lepšie. Jedine, že by ste tiež mali v skrini nejakú zabudnutú konzervu. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

350 g  vykostené kuracie stehná
7 ks  šampiňóny
60 g  niva
1/2  cibuľa
 soľ
 mleté čierne korenie
1 strúč  cesnak
 olej

Postup prípravy

Mäsko klasicky opláchneme, osušíme, kto chce aj odblaní, ale v prípade stehien je to fuška. My to máme radi tak, ako to je. Naklepeme, osolíme, ocesnakujeme, okoreníme a uložíme na vymestený plech. Na to stačí položiť šampiňóny, nastrúhať nivu a zapiecť. Najskôr zakryjeme alobalom a asi v polovici pečenia ho dáme preč.

Zložitejší, ale ešte chutnejší postup: Čerstvé šampiňóńy osmažíme na cibuľke. Pripravené kuracie mäso opečieme na panvici do biela, až potom položíme do plechu. Navrstvíme hríbiky, nivu a zapečieme. 

K tomu tie zemiačiky, varené alebo pečené, a uhorkový šalát. 

24. 6. 2014 22:43

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty