Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracie stehná s nivou a šampiňónmi
Tento obed sme varili trošku naopak. Vedeli sme, že si chceme urobiť maličké nové zemiaky s čerstvou vňaťkou. Otázka znela už len, čo k tomu. V chladničke bola niva, v skrini konzerva šampiňónov, ktorá tam zavadzala už dosť dlho... V recepte naschvál spomínam čerstvé hríbiky, lebo tie sú podstatne lepšie. Jedine, že by ste tiež mali v skrini nejakú zabudnutú konzervu. :)
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
350 g | vykostené kuracie stehná |
7 ks | šampiňóny |
60 g | niva |
1/2 | cibuľa |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 strúč | cesnak |
olej |
Postup prípravy
Mäsko klasicky opláchneme, osušíme, kto chce aj odblaní, ale v prípade stehien je to fuška. My to máme radi tak, ako to je. Naklepeme, osolíme, ocesnakujeme, okoreníme a uložíme na vymestený plech. Na to stačí položiť šampiňóny, nastrúhať nivu a zapiecť. Najskôr zakryjeme alobalom a asi v polovici pečenia ho dáme preč.
Zložitejší, ale ešte chutnejší postup: Čerstvé šampiňóńy osmažíme na cibuľke. Pripravené kuracie mäso opečieme na panvici do biela, až potom položíme do plechu. Navrstvíme hríbiky, nivu a zapečieme.
K tomu tie zemiačiky, varené alebo pečené, a uhorkový šalát.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk