Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Baklažánová nátierka

Baklažánová nátierka

Bryndzová, cesnakovo-syrová, tvarohová, guacamole... Tie robíme dokola, ale baklažánovú sme vyskúšali prvýkrát. A viete čo? Určite nie naposledy!

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 30 minút 230°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 ks  baklažán
1 ČL  sezamová pasta Tahini
1 strúč.  cesnak
 petržlenová vňať
 mleté čierne korenie
 soľ
 pár kvapiek citrónovej šťavy
70 g  Lučina alebo cream cheese
5 ks  sušené paradajky

Postup prípravy

Môj drahý hovorí baklažánu "tá čudná zelenina", ale po tom zapekanom sa s ním už skamarátil. Rožky s pomazánkou zmizli ako mávnutím prútika. 

Najdlhšie na tom celom trvá upiecť baklažán. Najskôr ho sprudka opečieme na panvici zo všetkých strán. Potom ho šupneme na pekáč, popicháme a teplotu v rúre nastavíme na 230 stupňov. Necháme ho piecť asi pol hodinu, občas obrátime. Po tomto akte by mal byť čierny, ale nie zhorený! 

Vyberieme, necháme vychladnúť a stiahneme z neho šupku. Ide to naozaj ľahko. Odstránime aj jadierka, pridáme tahini (ja som tú moju kúpila kvôli hummusu, takže sa teším, že ju zase môžem niekam použiť :) ), cesnak, citrónovú šťavu, koreniny a rozmiešame ponorným mixérom. Na koniec vmiešame krémový syr a prípadne ešte dochutíme. Rajčiny (ja som použila tie v oleji) vyberieme, nakrájame na kúsky a zľahka vmiešame do nátierky. Voilá!

TIP: Ak dáte viac syra, nátierka bude redšia a jemnejšia a môžete ju použiť ako dip na namáčanie zeleniny či opečených kúskov tortily.

 

16. 7. 2014 21:36

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty