Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Zapekaný karfiol s nivou

Zapekaný karfiol s nivou

Opäť raz varil môj drahý, jednoduchú večeru, ktorá mi dobre padla po náročnom týždni. Nebola som pri tom, prišla som k stolu až na hotové, ako pani. Takéto večery aj večere môžem! :)

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 ks  karfiol
2 ks  vajce
250 ml  kyslá smotana
2 PL  krupica
 niva alebo tvrdý syr
 soľ
 mleté čierne korenie
 petržlenová vňať

Postup prípravy

Karfiol uvaríme do polomäkka. Preložíme ho do zapekacej nádoby, najlepšie do misy z jenského skla. Roztlačíme vidličkou, posypeme rozdrobenou nivou a nasekanou vňaťkou. Zalejeme zmesou z vajíčok, smotany, krupice, ktorú sme dochutili soľou a korením. A potom, citujem drahého, "plieskame misou o kuchynskú linku tak, aby všetko zatieklo tam, kam má. Ale tak, aby sme nerozbili misu." Koniec citátu.

Pečieme cca 20 minút zakryté a 5 minút odokryté až do zlatista.

25. 7. 2014 18:03

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty