Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Maslová štrúdľa s tvarohom a jablkami

Maslová štrúdľa s tvarohom a jablkami

Rodinný recept môjho drahého, ktorý robievala ešte jeho babička. Trochu sa lepí a trhá, ale je úplne úžasná! Až tak, že ju neviete prestať jesť, kým nie je pekáč prázdny.

  • Čas varenia 45 minút
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
CESTO
130 g  múky
90 g  maslo
1 ks  vajce
0,5 dl  mlieka
 štipka soli
 štipka cukru
 
NÁPLŇ
1 kg  jablká
500 g  hrudkovitý tvaroh
 strúhanka
2 ks  škoricový cukor
1 ks  vanilkový cukor
 práškový cukor podľa kyslosti jabĺk
1 ks  kyslá smotana
35 g  maslo

Postup prípravy

Na doske zmiešame suroviny na cesto. Potom ho zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu do chladničky. Vyberieme, rozdelíme na dve časti a každú postupne rozvaľkáme. Na cesto rovnomerne rozložíme polovicu jabĺk, posypeme strúhankou, škoricovým a vanlikovým cukrom. Na to rozdrobíme tvaroh, lyžičkou poukladáme polovicu smotany, posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom. 

Zahneme z bokov a potom opatrne zrolujeme. Presunieme na vymastený plech - najľahšie je dať plech rovno pod dosku a štrúdľu tam len preklopiť.

Postup zopakujeme aj s druhým cestom. Povrch ešte môžeme potrieť rozpusteným maslom a potom dáme piecť do vyhriatej rúry.

Najlepšie chutí ešte teplá so zmrzlinou.

30. 8. 2014 18:03

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty