Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chrumkavé orechové rezy

Chrumkavé orechové rezy
Veľká nocVianoce

Keď budete chcieť niekoho ohúriť, upečte tento koláč. Prečo? Ja som ho upiekla na súťaž orechových koláčov a - vyhrala som! Priznávam sa, že recept nie je môj, ale myslím, že na tom nezáleží. Tento koláč skrátka treba šíriť ďalej.

  • Čas varenia 18 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

 
CESTO
500 g  hladká múka
200 g  práškový cukor
2 kusy  vajce
200 g  maslo
2 PL  med
2 ČL  sóda bikarbóna rozmiešaná v troche mlieka
 
ORECHOVÁ ZMES
350 g  orechy
50 g  práškový cukor
4 PL  med
125 g  maslo
 
KRÉM
3 dcl  mlieko
1,5 PL  solamyl
1,5 PL  hladká múka
80 g  práškový cukor
2 ks  vanilkový cukor
250 g  maslo
 tuzemský rum
 marhuľový džem

Postup prípravy

Potrebujeme hladkú múku, med, práškový cukor, vajcia, orechy, solamyl, sódu bikarbónu, mlieko, vanilkový cukor, rum, marhuľový džem a veeeľa masla! :)

Toto množstvo je na veľký plech. Suroviny na cesto zmiesime dokopy, bude mať podobnú konzistenciu ako linecké. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti a preložíme na papier na pečenie. Hárky papiera položíme na plech obrátený hore dnom. Cesto rozvaľkáme priamo na papieri na obdĺžniky, podľa možnosti rovnaké. Ja som si normálne bez hanby pomohla pravítkom. :) Okraje zarovnáme. 

Na jedno cesto navrstvíme orechovú zmes, ktorú si pripravíme takto: Orechy nasekáme nie prílš nadrobno, zmiešame ich s práškovým cukrom, medom a maslom. Orestujeme na panvici do zlatista. Ešte teplé vylejeme, rozotrieme a urovnáme.

Cestá pečieme tak, ako sú, na obrátenom plechu na 170 stupňoch asi 15 až 20 minút, po desiatich môžeme teplotu stíšiť.

Medzitým si pripravíme krém. Z mlieka, múky, solamylu a cukru uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo rozmiešame a postupne doň zašľaháme vychladnutý puding. Dáme zachladiť.

Upečené cesto bez orechov pokvapkáme rumom a potrieme marhuľovým džemom. Rozotrieme krém, položíme druhé cesto (radšej rozrežieme napoly, aby sa nezlomilo) a dáme odležať do chladničky aspoň na 12 hodín. 

 

14. 2. 2014 12:12

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty