Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Poctivá cesnačka

Poctivá cesnačka

Túto jeseň nás choroby nešetria. Najskôr ja, potom on, potom zase ja - a tak dokola. Ak ste na tom rovnako, prajeme skoré uzdravenie. A okrem bylinkového, zázvorového či šípkového čaju si uvarte aj takúto poctivú polievku. Cesnakom nešetrite! ;)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

0,75 l  zeleninový vývar
20 g  maslo
1 ks  cibuľa
6 ks  strúčik cesnaku
3-4 ks  zemiak
1 ks  vajce
 soľ
 drvená rasca
 (vegeta)
 pečivo a 1 PL oleja na krutóny
 čerstvá petržlenová vňať
 sladká mletá paprika

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme vývar. Keďže som doma, mám čas na takéto "výstrelky", ale poviem vám, je to neporovnateľný rozdiel oproti bujónu z obchodu. Stačí do hrnca šupnúť dve očistené mrkvy, petržlen (ja som nemala a neprekážalo to), kúsok zelera alebo zelerovú vňať, zemiak, pór, polku cibule a petržlenovú vňať. Druh ani množstvo zeleniny nie sú striktne dané, čiže pokojne využite, čo máte doma. 

Varíme, kým zelenina nie je mäkká a potom odstavíme. Ak urobíte vývaru viac, stačí ho zredukovať a dať zamraziť, napríklad do formičiek na ľad. 

Cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak prelisujeme. V kastróli rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, väčšinu prelisovaného cesnaku a trochu osolíme. Za stáleho miešania restujeme. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme ich k cibuli a trochu osmažíme.

Zalejeme vývarom, pridáme rascu, trochu soli, prípadne vegety, prikryjeme a varíme. Pred dokončením pridáme zvyšný cesnak - to aby mala polievka dostatočne výraznú chuť. Keď sú zemiaky mäkké, do bublajúcej polievky vmiešame rozšľahané vajíčko. Po minúte odstavíme. 

Na panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme nakrájané pečivo alebo chlieb a opečieme do chrumkava. 

Krutóny hodíme do polievky tesne pred podávaním, môžeme posypať vňaťkou, mletou paprikou, prípadne pridať strúhaný syr. Ja som mala plný tanier, môj (novo)manžel dva a bolo po nej. :)

8. 10. 2014 19:00

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty