Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Oškvarková nátierka

Oškvarková nátierka
klasikanátierka

Viete čo sa vyrovná dobrému jedlu? No predsa dobré vínko, a najlepšie chutia spolu. Radi chodíme na všelijaké ochutnávky a vínne cesty (aj dnes sa na jednu chystáme) a k tomu sa vždy dobre zajedá chlieb s bryndzovou alebo oškvarkovou nátierkou. Svokor robí takúto a je naozaj mňam! :)

  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

200 g  oškvarky
2 ks  vajce
2 ČL  horčica
1 ČL  kečup
1 ks  malá cibuľa
 soľ
50 g  strúhaný tvrdý syr
1-2 ks  trojuholník taveného syra

Postup prípravy

Oškvarky pomelieme. Vajička uvaríme natvrdo a pokrájame na drobno. Zmiešame vidličkou, pridáme kečup, horčicu, strúhaný a tavený syr. Podľa chuti osolíme. Cibuľu pokrájanú najemno a dáme len do takého množstva, aké spotrebujeme, lebo nátierka môže vďaka nej skysnúť.

S prísadami sa dá experimentovať, takže ak neuznávate kečupy, tavené syry a podobne, môžete ich pokojne vynechať, prípadne pridať niečo iné. Oškvarky, vajcia, horčica a cibuľa však musia byť. :) 

8. 11. 2014 12:12

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty