Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pizza ako z Talianska

Pizza ako z Talianska

Osobne nepoznám chlapa, ktorý by nemal rád pizzu, resp. všetci chlapi, ktorých poznám, pizzu milujú. No dobre, aj ženy, ale tie sa niekedy boja, aby im z nej nenarástol zadok. :) Z tejto by nemal - cesto je tenučké (ak ho správne na tenučko rozvaľkáte) a obložiť si ju môžete čím chcete. Pre mňa za mňa aj mozzarellou light a zeleninou.

  • Čas varenia 10 minút 250°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
500 g  hladká múka
5 g  sušené droždie
250 ml  vlažná voda
0,5 PL  soľ
1 PL  olivový olej
 
NA OMÁČKU
3 dl  pasírované paradajky alebo domáci pretlak
2 ks  strúčik cesnaku
 olivový olej
 pizza korenie
 
NA VRCH
 mozzarella
 anglická slanina
 kukurica
 paradajky na kolieska
 na čo len máte chuť :)

Postup prípravy

Priznávam, moja prvá pizza bola katastrofa. Urobila som ju príliš hrubú a cesto bolo dosť riedke, takže namiesto tenkej placky z nej bol nafúknutý, päť centimetrov hrubý koláč, zhora pripálený a vo vnútri surový. :) 

Odvtedy som sa však zdokonalila a viem, ako na ňu. Táto dávka je pre štyri osoby, takže buď pozvite spriatelený párik, alebo polovicu cesta zamrazte a nabudúce ju máte hotovú ešte rýchlejšie. Lebo tento recept sa pre dvojhodinové kysnutie nedá považovať za rýchly, no ak si ho odmyslíme, je rýchlejší ako blesk.

Ale poďme piecť. V mise zmiešame múku, droždie, olej a soľ a potom postupne prilievame vodu. Cesto by malo byť pevnejšie a skôr nelepivé, takže si ho ešte doladíme podľa potreby. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť spomínané dve hodiny.

Ak chceme mraziť, polovciu si odložíme, dáme do sáčku a do mraziaka. Druhú polovicu rozvaľkáme na tenko a dáme na veľký plytký plech. Ja dávam radšej do okrúhlych foriem - nech to má tvar ako klasická pizza. Vtedy cesto nevaľkám, ale ho jednoducho len uťapkám rukami na vymastený plech. Snažíme sa pritom, aby bolo čo najtenšie.

Na oleji krátko osmažíme pretlačený cesnak, pridáme paradajky a dochutíme pizza korením alebo len sušeným oreganom. Prevaríme a odstavíme. Ak sme v časovej tiesni, stačí suroviny na omáčku zmiešať dokopy a bez varenia nimi rovno potrieť pizzu. Nešetríme. 

Nasledujú kolieska mozzarelly a podľa chuti ďalšie suroviny. Keď je pizza obložená, dáme ju piecť do vyhriatej rúry na maximum. Keď sú kraje zlatisté, je hotová. Kto nemá rád príliš chrumkavé okraje, môže ich po upečení potrieť olivovým olejom (prípadne s primiešaným cesnakom).

15. 2. 2015 0:18

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty