Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Brokolicový nákyp s prosciuttom a parmezánom
Trošku toho, toho, tamtoho, zmiešať dokopy, upiecť - a sýte raňajky alebo ľahký obed sú na svete. A ak zvolíte peknú zapekaciu misku, ešte aj budú dobre vyzerať. :)
- 2 porcie
- 13 minút 200°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 ks | vajce |
0,5 dl | šľahačková smotana |
3 PL | strúhaný parmezán alebo Grana Padano |
0,5 ks | cibuľa |
2 PL | nakrájané prosciutto |
3 ks | ružička brokolice |
soľ |
Postup prípravy
Vajcia rozbijeme, ručne vyšľaháme so smotanou a primiešame parmezán. (Parmezán a vajíčka sú inak spolu do-ko-na-lé a inak už ani praženicu nerobíme.) Brokolicu prelejeme horúcou vodou a rozoberieme na malé ružičky. Cibuľu aj prosciutto nakrájame nadrobno a spolu s brokolicou vmiešame do vaječnej zmesi.
Zapekaciu formu alebo formičky vymažeme maslom, prípadne môžeme použiť aj silikónové muffinové košíčky. Vylejeme obsah misky, ale nie úplne po vrch, lebo sa trošku nafúkne. Dáme piecť do vyhriatej rúry, až kým nákyp nie je pevný na dotyk. Podávame najlepšie ešte teplé.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk