Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Brokolicový nákyp s prosciuttom a parmezánom

Brokolicový nákyp s prosciuttom a parmezánom
bez lepku

Trošku toho, toho, tamtoho, zmiešať dokopy, upiecť - a sýte raňajky alebo ľahký obed sú na svete. A ak zvolíte peknú zapekaciu misku, ešte aj budú dobre vyzerať. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 13 minút 200°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

4 ks  vajce
0,5 dl  šľahačková smotana
3 PL  strúhaný parmezán alebo Grana Padano
0,5 ks  cibuľa
2 PL  nakrájané prosciutto
3 ks  ružička brokolice
 soľ

Postup prípravy

Vajcia rozbijeme, ručne vyšľaháme so smotanou a primiešame parmezán. (Parmezán a vajíčka sú inak spolu do-ko-na-lé a inak už ani praženicu nerobíme.) Brokolicu prelejeme horúcou vodou a rozoberieme na malé ružičky. Cibuľu aj prosciutto nakrájame nadrobno a spolu s brokolicou vmiešame do vaječnej zmesi.

Zapekaciu formu alebo formičky vymažeme maslom, prípadne môžeme použiť aj silikónové muffinové košíčky. Vylejeme obsah misky, ale nie úplne po vrch, lebo sa trošku nafúkne. Dáme piecť do vyhriatej rúry, až kým nákyp nie je pevný na dotyk. Podávame najlepšie ešte teplé.

19. 2. 2015 15:35

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty