Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Špenátový quiche s pórom a fetou

Špenátový quiche s pórom a fetou
slaný koláč

Quiche, kiš, slaný koláč... nazvite si ho ako chcete. Isté je, že je to závislosť a aj preto ho robíme len vtedy, keď má prísť návšteva. Včera u nás boli kamaráti so sedemmesačnou dcérkou a chutil im tak, že som sľúbila dať na web recept. Iba malinká si nedala - mamine mliečko je väčšia delikatesa. :)

  • Porcie 8 porcií
  • Čas varenia 50 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

110 g  maslo
220 g  hladká múka
6 PL  voda
 soľ
1 bal.  baby špenát
1 ks  pór
1 ks  strúčik cesnaku
4 ks  plátok šunky
4 ks  sušené paradajky v oleji
100 g  feta
 mleté čierne korenie
3 ks  vajce
180 ml  smotana na varenie

Postup prípravy

Zmiešame maslo s múkou, pridáme vodu a štipku soli a vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na pol hodinu.

Zoberieme okrúhlu formu s vyšším okrajom a cesto do nej rovnomerne utlačíme tak, aby pokrylo aj okraje formy. Teraz dáme cesto predpiecť, ale pozor, dôležité je niečím ho zaťažiť, lebo inak sa v rúre začne vydúvať. Zvykne sa dávať alobal a naňho fazuľa alebo iná strukovina. Ja som použila menšiu kruhovú formu, ktorú som položila do stredu. Fantázii sa medze nekladú. :) Pečieme asi dvadsať minút. 

Medzitým si pripravíme plnku. Z póru odstránime drevnaté časti a nakrájame ho na kolieska. Opečieme na oleji, pridáme šunku nakrájanú na kúsky a nakoniec umytý špenát. Prikryjeme, aby sa sparil a zmenšil objem, dochutíme pretlačeným cesnakom, soľou a mletým korením. Odstavíme. Zmes rovnomerne rozložíme na predpečené cesto, posypeme rozdrobenou fetou a kúskami sušených paradajok.

Nakoniec to všetko zalejeme vajíčkami rozmiešanými v smotane, tiež trošičku ochutíme (nezabúdame, že feta je slaná). Hotovo. Už len dáme piecť a po polhodinke vytiahneme krásny zlatistý kiš. Vlastne - nevytiahneme - necháme ho ešte asi 5-10 minút v trúbe, aby nespľasol.

Tip: Ako vidíte, najzložitejšie na kiši je cesto. Preto som si ho urobila trochu viac a časť dala do mrazničky. Nabudúce si upečieme len tak sami dvaja do malých zapekacích misiek. Zase vyskúšam nejakú novú kombináciu, lebo práve to ma na tomto koláči najviac baví. :)

13. 5. 2015 20:02

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty