Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Šošovicovo-mrkvové fašírky

Šošovicovo-mrkvové fašírky
bez mlieka

No pozrite sa na ne, nevyzerajú krásne? A ešte ako chutia! Pritom len obyčajná mrkva a červená šošovica plus pár ďalších ingrediencií. Recept vznikol tak, že som minula, čo sme mali doma a preriedila naše bylinky na balkóne, ktoré už nutne potrebovali ostrihať. "Už si ozajstná kuchárka," zložil mi kompliment môj muž.

bloger roka

Postup prípravy

Nečakala by som, že túto vetu vysloví práve pri vegetariánskom, ba priam takmer vegánskom jedle. :) Pripravíme si ho jednoducho. Mrkvu uvaríme takmer do mäkka, šošovicu prepláchneme a uvaríme podľa návodu. Vychladnutú mrkvu rozmačkáme vidličkou, pridáme k nej šošovicu, nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekané čerstvé bylinky, trochu rímskej rasce a soli. Zamiešame spolu s celým vajíčkom a pridáme aj ovsené vločky. Na zhutnenie celej zmesi ešte podľa potreby prisypeme trochu strúhanky.

Z hmoty tvarujeme hrubšie placky, ktoré potom jemne obalíme v strúhanke.

Ja som si fašírky pripravila večer, dala do chladničky a vyprážala až tesne pred obedom. Ak vám ostanú, nie je nič jednoduchšie, ako dať ich zamraziť.

Vyprážame na oleji najskôr z jednej, potom z druhej strany a prebytočnú mastnotu odsajeme servítkou. Dali by sa aj upiecť v rúre, ale my vyprážaného jeme minum, tak som si povedala, že raz za čas nezaškodí,

Podávame s novými zemiačikmi alebo v žemli ako hamburger. 

28. 5. 2015 23:08

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

bloger roka

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty