Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Veggie bolonské ragú so šošovicou
Súhlasíme, že najlepšia je klasika s hovädzím mäskom, ale... keď ho práve nemáte poruke alebo máte chuť na niečo bezmäsité, táto alternatíva je skvelá. A zasýti vás rovnako. :)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
50 g | šošovica |
2 dl | paradajkový pretlak |
1 ks | mrkva |
1 ks | menšia cibuľa |
1 ks | strúčik cesnaku |
čerstvé alebo sušené bylinky (bazalka, tymián, petržlenová vňať, oregano) | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
olivový olej | |
štipka cukru |
Postup prípravy
Šošovicu môžeme použiť červenú alebo zelenú, pretlak je ideálny domáci a bylinky čerstvé. Výber cestovín je na vás, my sme dali pappardelle.
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do vody. Červená sa vraj namáčať nemusí, ale ja to aj tak robím. :) Najskôr si ju predvaríme, aby bola al dente. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji, pridáme nastrúhanú mrkvu a ešte chvíľu miešame. Pridáme šošovicu, orestujeme a zalejeme pretlakom. Môžeme pridať aj kúsky čerstvých paradajok. Dochutíme soľou, korením a bylinkami. Prikryjeme a povaríme, kým šošovica nezmäkkne.
Uvaríme cestoviny, polejeme omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom. A je to.
Verzia s červenou šošovicou.
Tip: Takáto alebo podobná omáčka je skvelá aj do lasagní, alebo s ňou môžete zapiecť napríklad baklažán.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk