Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Tvarohové a lekvárové buchty

Tvarohové a lekvárové buchty
klasika

Dnes som dostala príšernú chuť na klasické kysnuté pečené buchty (asi kvôli tej reklame sporiteľne), nejedla som ich už roky! No ale kde ich narýchlo vziať? A tak som si ich musela upiecť. Našťastie, plech sa rozchytal rýchlo - niečo na večeru, niečo na raňajky a obed a zvyšok sme rozdali. Chutili každému, lebo boli naozaj mäkkučké. Vyskúšajte. :)

  • Čas varenia 15 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

500 g  hladká múka
100 g  krupicový cukor
1 bal.  sušené droždie
2 ks  žĺtok
250 ml  mlieko
110 g  maslo
štip.  soľ
 kôra z polovice citróna
 
NA NÁPLŇ
 slivkový alebo iný lekvár
 tvaroh + žĺtok + cukor + hrozienka
 
NA POTRETIE
 rozpustené maslo alebo olej

Postup prípravy

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť, mlieko zohrejeme tak, aby bolo vlažné. Všetky suroviny zmiešame ručne v mise a vypracujeme cesto. Ak by bolo príliš hutné či suché, pridáme mleiko, ak lepkavé, pomôžeme si múkou. Nakoniec pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

Potom preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na asi centimeter hrubý plát a nakrájame ho na štvorce. Do stredu kažého dáme kôpku lekváru alebo tvarohu, ktorý sme rozmiešali so žĺtkom, cukrom a vanilkovým cukrom.

Protiľahlé rohy štvorcov spojíme, takže vzniknú akoby batôžky. 

Plech vyložíme papierom na pečenie, môžeme aj trochu pomastiť. Buchty ukladáme vedľa seba spojenou časťou dolu a zo všetkých strán ich dobre potrieme roztopeným maslom alebo olejom. To je základ, aby išli od seba po upečení oddeliť. Necháme ešte chvíľu podkysnúť na plechu.

Dáme piecť do vyhriatej rúry, kým nie sú zlatisté a hotové pocukrujeme. Vďaka žĺtkam sú mäkkučké a v uzavretej nádobe také vydržia aj tri dni. My sme si od pažravosti obaja popálili jazyk, takže radšej ich nechajte chvíľku vychladnúť. :)

5. 8. 2015 21:43

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty