Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Karfiolové karí

Karfiolové karí
bez lepkubez mliekavegan

Prvýkrát som ho jedla v Londýne na Camden Markete a odvtedy mi hlavou behá myšlienka, že si ho pripravíme aj doma. Veď to nemôže byť zložité. A tak som niečo pogúglila, suroviny prispôsobila tomu, čo máme doma a našim chutiam, a uvarila ho na večeru. Trošku som sa obávala, čo na to môj muž, ale jeho blažené mmmkanie aj dupľa hovorili za všetko. Podarilo sa! ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 ks  karfiol
4 ks  paradajka
1 ks  červená cibuľa
2 ks  strúčik cesnaku
1/2 ČL  čili
1 ČL  garam masala
1/2 ČL  rímska rasca
1 ČL  kurkuma
1/2 ČL  mletý zázvor
štip.  škorica
1 dl  kokosové mlieko
 olej
 soľ
 voda

Postup prípravy

Karfiol rozoberieme na malé ružičky, osolíme ho, zmiešame s prelisovaným cesnakom, mletým čili a korením garam masala. V hrnci rozohrejeme olej a karfiol niekoľko minút zo všetkých strán osmažíme. Potom ho zalejeme vodou, tak aby bol ponorený. Varíme takmer do mäkka. 

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na oleji spolu s rímskou rascou, škoricou a zázvorom. Prikryjeme a pár minút dusíme. Potom pridáme kurkumu a pokrájané paradajky, ktoré sme predtým obarili a zbavili šupiek. Dajú sa nahradiť aj paradajkovým pyré. Prikryjeme a dusíme, kým rajčiny nezmäknú. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme karfiol a časť vývaru z neho, privedieme do varu a zahustíme kokosovým mliekom. Ak treba, ešte zriedime vývarom. Podľa chuti dokoreníme a dosolíme. Podávame s ryžou, napríklad basmati.

Tip: Všetky koreniny aj kokosové mlieko zoženiete v bio obchode. Do karí sa hodia aj karí listy, kardamón či mletý koriander a ideálne je olej nahradiť ghí, čiže prepusteným (prečisteným) maslom. No i so surovinami, ktoré sme použili, je výsledok prudko jedlý. Najmä ak sa len zoznamujete s indickou kuchyňou a testujete jej chute. Ako my. :)

9. 9. 2015 19:47

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty