Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cviklová nátierka

Cviklová nátierka
bez lepkunátierka

Jeseň a zimu si bez červenej repy alias cvikle ani nevieme predstaviť. Keď ju nemáme pečenú, tak si aspoň spravíme takúto jednoduchú nátierku. Pozor, jednoduchá v tomto prípade neznamená rýchla, cvikla sa totiž varí aj 45 minút.

  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 ks  cvikla
3 PL  Lučina alebo iný krémový syr
1 PL  kyslá smotana alebo majolka
1-2 ks  strúčik cesnaku
 soľ
 (chren)

Postup prípravy

Hlavičku cvikle umyjeme a aj so šupou dáme variť do jemne osolenej vody. Keď je polomäkká, vyberieme ju a necháme vychladnúť. Potom ošúpeme a najemno nastrúhame. Zmiešame s Lučinou, majolkou, prelisovaným cesnakom a dochutíme soľou. Kto má rád, môže pridať aj trošku chrenu.

Dáme na chvíľu do chladničky. Podávame s chrumkavým pečivom na raňajky či ako občerstvenie pre návštevu. :)
 

13. 10. 2015 10:48

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty