Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Svieži šalát s kačacím mäsom

Svieži šalát s kačacím mäsom
bez mlieka

Kombinácia kačka s lokšami a dusenou kapustou je dokonalá, ale niekedy človek dostane chuť aj na niečo ľahšie. Hlavne, keď vám ostane kus kačice z predchádzajúceho dňa a vy ju chcete nejako revitalizovať. Tento šalát je na to priam stvorený. A potvrdzujem, že chutí aj chlapom, ktorí na lokšovú klasiku nedajú dopustiť. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava opekanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  upečené kačacie prsia
2 ČL  ghee (prepustené maslo)
1 ks  hruška
1 ks  väčší pomaranč
1 ČL  med
2 ks  klinček
 listový šalát podľa chuti
 parmezán

Postup prípravy

Najskôr si nafiletujeme pomaranč, aby sme sa tým nezdržiavali. Návod je v aktuálnom Apetite, ale v skratke, odkrojíme vrch a spodok, ostrým nožíkom odkrojíme aj šupku a bielu časť a potom vykrajujeme mesiačiky pomedzi blanky. Asi tretinu pomaranča si odložíme bokom a zachytíme tiež všetku šťavu, ktorú sme pri filetovaní vyprodukovali.  

Hrušku ošúpeme, vykrojíme a dáme variť do kastróla spolu so šťavou vytlačenou zo zvyšku pomaranča, klinčekmi a medom. Dusíme, kým hrušky nie sú mäkké. 

Kačacie prsia opečieme zo všetkých strán na panvici, aby sme im vrátili zašlú slávu, potom prikryjeme, aby sa dobre prehriali. Ja som namiesto oleja prvýkrát v živote použila ghee a bolo to super. Kúpila som ho v déemke. 

Potom ich zbavíme kože, kostí a nakrájame na plátky. Listový šalát, napríklad rímsky alebo kučeravý, umyjeme a natrháme na kúsky. Poukladáme naňho plátky kačky, mesiačiky pomaranča aj na plátky nakrájanú hrušku. Polejeme šťavou, v ktorej sa varili hrušky a posypeme hoblinkami parmezánu. Kto chce, môže dozdobiť nasucho opečenými pekanovými alebo vlašskými orechmi. That´s it. :)

 

22. 10. 2015 18:21

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty