Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chilli con carne

Chilli con carne
bez lepkubez mlieka

Za týmto cudzím názvom sa skrýva veľmi jednoduché jedlo, ktoré vás, hlavne v zime, krásne zahreje a zasýti. Nás trochu zdržalo mletie mäsa. Ale tých pár minút času navyše za to jendoznačne stojí, pretože doma pomleté mäsko sa s tým kupovaným nedá porovnať.

  • Porcie 4 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

500 g  mleté hovädzie mäso
1 ks  veľká cibuľa
1 ks  paprika
1-2 ks  strúčik cesnaku
400 g  pasírované paradajky
400 g  sterilizovanej červenej fazule
2 PL  sterilizovaná kukurica
1-2 ks  štvorček horkej čokolády
3 dl  hovädzí vývar alebo bujón rozmiešaný vo vode
 olej
 soľ
 mletá sladká paprika
 mleté čierne korenie
 drvená rasca
 mleté čili podľa chuti
 (cherry rajčiny na podávanie)

Postup prípravy

Obvykle sem pridávame recepty pre dve osoby, ale toto jedlo sa v menšom množstve varí ťažko, zvlášť ak by vám potom ostalo pol plechovky fazule a pol balenia rajčín. :) Navyše sa dá ohriať a jesť aj na druhý deň, ktorý tak môžete stráviť aj inde ako v kuchyni. Napríklad na vianočných trhoch. 

Na oleji si do sklovita orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme prelisovaný cesnak, mletú papriku a rascu. Popražíme a prihodíme nakrájanú papriku. Ideálne červenú, ale ak nemáte, môže byť aj iná. Opäť chvíľku restujeme a pridáme mäso. Opekáme ho a občas premiešame tak, aby bolo pekné hnedé zo všetkých strán.

Zalejeme vývarom a rajčinami, pridáme čokoládu, osolíme, okoreníme a privedieme do varu. Potom teplotu stíšime a odokryté dusíme asi 20 minút. 

Nakoniec pridáme fazuľu a kukuricu, z ktorých sme zliali nálev. (Predávajú aj tzv. mexickú zmes, kde máte obe suroviny v jednom.) Krátko povaríme, dochutíme a podávame s plackami tacos alebo ryžou, posypané nakrájanými čerstvými paradajkami. 

 

PS: Môj drahý mangel ma po tomto obede vychválil do nebies a dvakrát si priložil! :)

6. 12. 2015 20:10

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty