Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pečená panenka v parmezáne

Pečená panenka v parmezáne

Panenka má u nás v kuchyni svoje čestné miesto a pokaždé sa ju snažíme pripraviť na iný spôsob. Zmena je život a hlavne, aspoň máme na webe vždy nový recept. ;) Táto v parmezánovej voňavej kruste bola mimoriadne vydarená, určite skúste!

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 ks  bravčová panenka
3 PL  olivový olej
 soľ
 mleté korenie štyroch farieb
 sušená bazalka
 sušené oregano
1-2 ks  strúčik cesnaku
50 g  parmezán
1 PL  maslo

Postup prípravy

Nám stačí jedna panenka napoly, z nej sme tak akurát najedení. Deň vopred si ju naložíme do marinády z oleja, soli, byliniek, cesnaku, korenia a trochy strúhaného parmezánu alebo Grana Padano. 

Na druhý deň ju stačí preložiť do menšej zapekacej misy s troškou masla a všetku marinádu na ňu poriadne "pricapkať".

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme prikrytú alobalom na vyššej teplote asi 50 minút. Potom poriadne posypeme zvyškom syra a dopekáme na slabšej teplote. Tesne pred vybratím z rúry ešte môžeme prepnúť na gril, aby bola kôrka krásne chrumkavá.

Tip: Správny kuchár by panenku určite podával vo vnútri ešte ružovú, ale my si ju vždy dobre prepečieme, máme to tak radšej. Takže je už na vás, ako dlho ju budete piecť.

23. 1. 2016 18:17

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty