Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečená panenka v parmezáne
Panenka má u nás v kuchyni svoje čestné miesto a pokaždé sa ju snažíme pripraviť na iný spôsob. Zmena je život a hlavne, aspoň máme na webe vždy nový recept. ;) Táto v parmezánovej voňavej kruste bola mimoriadne vydarená, určite skúste!
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | bravčová panenka |
3 PL | olivový olej |
soľ | |
mleté korenie štyroch farieb | |
sušená bazalka | |
sušené oregano | |
1-2 ks | strúčik cesnaku |
50 g | parmezán |
1 PL | maslo |
Postup prípravy
Nám stačí jedna panenka napoly, z nej sme tak akurát najedení. Deň vopred si ju naložíme do marinády z oleja, soli, byliniek, cesnaku, korenia a trochy strúhaného parmezánu alebo Grana Padano.
Na druhý deň ju stačí preložiť do menšej zapekacej misy s troškou masla a všetku marinádu na ňu poriadne "pricapkať".
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme prikrytú alobalom na vyššej teplote asi 50 minút. Potom poriadne posypeme zvyškom syra a dopekáme na slabšej teplote. Tesne pred vybratím z rúry ešte môžeme prepnúť na gril, aby bola kôrka krásne chrumkavá.
Tip: Správny kuchár by panenku určite podával vo vnútri ešte ružovú, ale my si ju vždy dobre prepečieme, máme to tak radšej. Takže je už na vás, ako dlho ju budete piecť.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk