Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Detská torta s gumovými cukríkmi a piškótami
Nazvala som ju detská torta, ale v skutočnosti bola určená pre čerstvú maminu malého štuplíka, ktorá má rada gumové cukríky. Určite však poteší aj nejedno dieťa (vo veku vhodnom na podávanie sladkostí. S mierou, samozrejme :) )
- 35 minút 170°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
5 ks | vajce |
200 g | polohrubá múka |
140 | práškový cukor |
1 | vanilkový cukor |
1/2 | citrón |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
voda | |
250 g | maslo |
3 dl | mlieko |
1 | vanilkový puding |
150 g | cukor |
višňový kompót | |
0,4 dl | amaretto |
cukrárske piškóty | |
gumové cukríky |
Postup prípravy
Skúšala som nový recept na piškót a musím povedať, že sa mi s ním veľmi dobre robilo, takže určite nie naposledy. Množstvo mi vystačilo na kruhovú formu s priemerom 20 cm, pričom som ho prerezala na 3 pláty.
Najskôr vymiešame spolu žĺtky s väčšinou cukru a počas miešania pridávame postupne 5 lyžíc horúcej vody. Zvlášť vyšľaháme sneh z bielkov a zvyšku cukru. Ku koncu šľahania postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody. Obe hmoty spojíme a zľahka vmiešame aj múku s práškom do pečiva, nastrúhanú kôru z citróna a lyžičku šťavy. Vylejeme do formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie a okraje vymastili.
Korpus po upečení necháme vychladnúť a prerežeme na tri pláty. Krém si urobíme najjednoduchším možným spôsobom. Najprv z mlieka, časti cukru a pudingového prášku (ja som použila kvalitný bio s burbon vanilkouz DMky) uvaríme klasickým spôsobom hustý puding. Počas chladnutia ho premiešavame, aby nechytili kožu. Maslo vyberieme z chladničky. Keď majú maslo a puding približne rovnakú teplotu, pustíme sa do krému. Najskôr vymiešame maslo so zvyšným cukrom, potom doňho prišľahávame puding. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.
Amaretto zmiešame s trochou šťavy z kompóta, asi 1 dl. Každý korpus najprv pokropíme touto tekutinou, potom natrieme krémom, poukladáme kúsky višní a priklopíme plátom cesta. Postup zopakujeme.
Krémom natrieme aj vrch a boky torty. Ak sú piškóty príliš dlhé oproti korpusu, odrežeme z nich. Poprilepujeme ich na boky torty, pritlačíme a previažeme mašľou. Vrch ozdobíme zmesou gumových cukríkov. Ja som použila 4 balíčky! :D Poviem vám, nebolo ľahké zjesť kus torty aj s prídelom cukríkov na jej povrchu (plus všetci chlapi nechali svoj podiel nám ženám), ale ako dekorácia to vyzeralo veľmi pekne. Nabudúce však radšej ovocie. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk