Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hydina

Kuracie karí s fazuľkami a sezamom

Kuracie karí s fazuľkami a sezamom
bez lepkubez mlieka

Opäť som sa raz zahrala na "šanoblivú" gazdinku a rozhodla som sa prevetrať mraziak. Pre naše polročné bejby totiž chystám zásoby mrazeného ovocka, mäska atď., a tak je miesto v ňom viac ako želané. Na toto jedlo sa mi úspešne podarilo minúť kuracie prsia a dva sáčiky luskov, ktoré som už dlhšie prekladala sprava doľava a späť. A že aká delikateska vznikla! :)

bloger roka

Suroviny

400 g  kuracie prsia
1  červená cibuľa
 zelené fazuľky
 žlté fazuľky
1/2  cuketa
 olej
 soľ
2 ks  paradajka
1 dl  kokosové mlieko
karí pasta alebo kto nemá, improvizuje  ) Takto:
2  strúčik cesnaku
 čili omáčka
 garam masala
 rímska rasca
 zázvor
 kurkuma
- množstvá neviem, pridávala som po troške, až kým to nebolo OK  )
+ 2 PL  sezam

Postup prípravy

Jedlá á la karí zbožňujem, aj keď by ma v Thajsku či Indii vysmiali, lebo ich nerobím pikantné, len veľmi jemne. Najskôr si na oleji opražíme rezančeky mäsa, ktoré sme predtým osolili. Keď sú zo všetkých strán hotové, mäsko vyberieme a do výpeku pridáme rímsku rascu a kurkumu. Krátko orestujeme a prihodíme nakrájanú cibuľu, môžeme dať pol na pol bielu a červenú, aj nakrájaný cesnak. Orestujeme do sklovita. Mäso vrátime spať do panvice, pridáme oblanšírované nakrájané paradajky (alebo 2 PL pretlaku) a čerstvé očistené alebo mrazené fazuľky (v tom prípade ich predtým prelejeme vriacou vodou). Ja som dala asi hrsť zelených a hrsť žltých luskov, aspoň to bolo farebnejšie. Dochutíme ešte mletým čili, čili papričkou alebo čili omáčkou, prípadne zázvorom, a korením garam masala. Stačí tak pol lyžičky, ale treba koštovať. :) Ako posledné pridáme rezančeky cukety, prikryjeme a dusíme, kým nie je mäso hotové a lusky tak al dente. Na záver pridáme kokosové mlieko a prevaríme. Zelenina pustí šťavu, takže tekutinu som pridávať nemusela.

K fazuľkám sa výborne hodí chuť nasucho opraženého sezamu. Jedlo ním môžeme pred servírovaním posypať. A ako príloha jednoznačne basmati ryža. Že ste to vy, mám návod aj na ňu. :)

Jednu malú šálku ryže najskôr poriadne premyjeme a potom ju necháme namočenú vo vode asi 15 minút. Do kastróla dáme variť 1 a pol šálky vody so slabou lyžičkou soli. Keď vrie, stíšime oheň, pridáme scedenú ryžu a prikryté varíme 5 minút. Potom odstavíme a ešte necháme dôjsť asi 8 minút. Ale radšej kontrolujeme, lebo stačí málo a ryža nebude krásne sypká, ale rozvarená.

15. 9. 2016 20:46

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

bloger roka

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty