Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jesenné tekvicové lievance

Jesenné tekvicové lievance
lievance

Tekvica hokkaido je úplne mega surovina a dá sa z nej pripraviť množstvo jedál. Ak si ju upečiete do mäkka, očistíte a rozmixujete na pyré, dá sa primiešať takmer do všetkého. Takže keď mi z varenia príkrmov pre malú ostane nejaký ten kusisko tekvice, hneď viem, ako ju využiť. Napríklad včera som dostala chuť na raňajky hodné sociálnych sietí, rozumej tieto žltučké, voňavé, nadýchané lievance. ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava vyprážanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

150 g  pyré z tekvice hokkaido
170 g  biela špaldová múka
250 ml  mlieko
1 ks  vajce
2 PL  olej
2 PL  trstinový cukor
1,5 ČL  kypriaci prášok do pečiva
 mletá škorica
 perníkové korenie
 
NA VRCH
 javorový sirup
1 ks  jablko
1 ČL  maslo
1/2 PL  trstinový cukor
 vlašské orechy

Postup prípravy

Ešte k tomu pyré - dá sa urobiť aj klasicky uvarením/ uparením tekvice domäkka, ale pečená je pečená. Takže k pyréčku primiešame celé vajce, olej, mlieko (pokojne aj rastlinné, ale ja proti kravskému nič nemám). Zvlášť si zmiešame sypké suroviny. A potom obsahy oboch misiek spojíme. Dochutíme štipkou škorice a perníkového korenia, ktoré zabezpečia, aby tekvica nechutila príliš tekvicovo.

Všetko teda vymiešame metličkou dohladka a necháme chvíľu odstáť. Cesto má byť hustejšie. Panvicu len jemne potrieme olejom, stačí na začiatok, lyžicou naberáme cesto, tvarujeme lievance a vyprážame na slabom ohni z oboch strán - aby boli pekne bledučké a zároveň prepečené.

Uložíme na seba a polejme javorovým sirupom. Ja som im ešte vymyslela jesennú dekoráciu. Jablko nakrájame na plátky a opečieme na masle. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Hotovými jablkami ozdobíme lievance a môžeme pridať aj vlašské orechy.

Pôvodne jesenné lievance drahý raz-dva premenoval. Vraj mu chuťou aj vôňou úplne pripomínajú Vianoce. :)

 

28. 9. 2016 16:32

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty