Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

RaňajkyDezerty

Jesenné tekvicové lievance

Jesenné tekvicové lievance

Tekvica hokkaido je úplne mega surovina a dá sa z nej pripraviť množstvo jedál. Ak si ju upečiete do mäkka, očistíte a rozmixujete na pyré, dá sa primiešať takmer do všetkého. Takže keď mi z varenia príkrmov pre malú ostane nejaký ten kusisko tekvice, hneď viem, ako ju využiť. Napríklad včera som dostala chuť na raňajky hodné sociálnych sietí, rozumej tieto žltučké, voňavé, nadýchané lievance. ;)

Postup prípravy

Ešte k tomu pyré - dá sa urobiť aj klasicky uvarením/ uparením tekvice domäkka, ale pečená je pečená. Takže k pyréčku primiešame celé vajce, olej, mlieko (pokojne aj rastlinné, ale ja proti kravskému nič nemám). Zvlášť si zmiešame sypké suroviny. A potom obsahy oboch misiek spojíme. Dochutíme štipkou škorice a perníkového korenia, ktoré zabezpečia, aby tekvica nechutila príliš tekvicovo.

Všetko teda vymiešame metličkou dohladka a necháme chvíľu odstáť. Cesto má byť hustejšie. Panvicu len jemne potrieme olejom, stačí na začiatok, lyžicou naberáme cesto, tvarujeme lievance a vyprážame na slabom ohni z oboch strán - aby boli pekne bledučké a zároveň prepečené.

Uložíme na seba a polejme javorovým sirupom. Ja som im ešte vymyslela jesennú dekoráciu. Jablko nakrájame na plátky a opečieme na masle. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Hotovými jablkami ozdobíme lievance a môžeme pridať aj vlašské orechy.

Pôvodne jesenné lievance drahý raz-dva premenoval. Vraj mu chuťou aj vôňou úplne pripomínajú Vianoce. :)

 

28. 9. 2016 16:32

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty