Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Farmárska frittata

Farmárska frittata

Omeleta s varenými zemiakmi fungovala u nás vždy ako záchrana, keď bolo treba bleskovo poriešiť obed. No a frittata je vlastne niečo podobné, len všetko v jednom. Ako hovorí môj mangel - omeleta skrížená s francúzskymi zemiakmi. A to nemôže byť zlé. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 20 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

5 ks  vajce
1 dl  mlieko
1 ks  červená cibuľa
1  strúčik cesnaku
200 ml  biely jogurt
 olej
 soľ
 mleté korenie štyroch farieb
3 ks  zemiak
1/2  baby cuketa
100 g  anglická slanina
4 PL  hrášok
 cherry paradajky
50 g  čedar (alebo iný tvrdý syr)
1/2 ČL  nasekaný čerstvý rozmarín

Postup prípravy

Tentoraz som do neja nabúchala všetko, čo chladnička dala. A zdalo sa mi, že názov "farmárska" by to mohol celkom dobre vystihnúť. Tak v prvom rade zemiaky - tie nakrájame na tenučké plátky a rovnako aj cesnak, cibuľu a cuketu. Zoberieme si panvicu, ktorá môže ísť do rúry. My sme takú nedávno dostali a je to úplne super vec. Ale dá sa to aj inak, viď náš druhý recept na frittatu. ;)

Na oleji speníme cibuľu s cesnakom a opražíme, pridáme slaninku a po chvíli aj kolieska zemiakov. Osolíme, okoreníme a asi päť minút restujeme. Potom pridáme aj cuketu. Premiešame, dochutíme kúskom rozmarína nasekaného nadrobno. Opatrne, lebo je dosť aromatický. Môžeme použiť aj iné bylinky, podľa chuti. Nasleduje hrášok, náš domáci mrazený.

V miske si metličkou rozmiešame celé vajcia s mliekom a jogurtom. Nemala som totiž kyslú smotanu, tak som to poriešila takto, ale dopadlo to super a ušetrila som kalórie, cheche. Túto zmes dochutíme soľou, prípadne korením. Obsah panvice rovnomerne rozložíme po celom dne.

Zalejeme vajíčkovou zmesou a keď trošku stuhne, poukladáme rajčiny a zasypeme nahrubo nastrúhaným syrom.

Hotovo a šup s ňou do vyhriatej rúry, pečenie zdola, zhora. Ak by sme robili frittatu pre viac ľudí, panvica bude tá istá, len frittata bude vyššia, resp. hrubšia. Takže tá naša je preto taká tenká, že sme ju spráskali dvaja. :)

Čím hrubšia, tým nižšia bude teplota a tým dlhší čas pečenia.

Frittata

1. 10. 2016 21:21

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty