Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pečené gaštany

Pečené gaštany
bez lepkubez mliekaveganklasika

Ich chuť a vôňa k jeseni jednoducho patria. Môžete si ich kúpiť v meste už hotové, v papierovom vrecúšku. Ale ešte lepšie budú chutiť, ak si ich najskôr poctivo nazbierate, potom narežete a upečiete. Ak by ste nevedeli, ako na to, tu je postup v skratke. :)

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 gaštany
 voda

Postup prípravy

Mám pocit, že jedlé gaštany sú tak trochu vzácny artikel, ak vám práve nerastú v záhrade. My sme objavili jedno pekné miestečko pod Malými Karpatmi. Radšej však neprezradím kde, aby sme nespôsobili davovú psychózu. ;)

Nazbierané gaštany skladujeme v chladničke a keď sa ich rozhodneme upiecť, najskôr ich umyjeme, osušíme a narežeme do kríža cez svetlý fliačik - bruško. Dáme ich do panvice a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a sparíme. Po asi piatich minútach odokryjeme a za občasného premiešavania pečieme. Ako dlho, to záleží od veľkosti gaštanov. Naše boli drobné, takže za 35 minút boli jak lusk.

Dajú sa piecť aj v rúre, vtedy ich treba uložiť napríklad na plech s papierom na pečenie a piecť ich na vyššej teplote, priebežne kropiť vodou a premiešavať.

21. 10. 2016 21:32

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty