Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky

Raz som si jazýček dala v cukrárni a bola som neskutočne vytočené. Korpus bol samá piškóta, šľahačky síce kopec, ale rastlinnej, a okolo gaštanov to ani len nešlo. Odvtedy si dávam pozor. A keďže som sa minule nudila, takým tým spôsobom, že mám kopec roboty, ale chcem robiť niečo, čo nemusím, spravila som echt poctivé domáce jazýčky. A veruže sme sa aj oblizovali. (Jasné, že som z nich rozdala, čo si o mne myslíte? :) )

  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

250 g  gaštanové pyré
100 g  piškóty
50 g  maslo
 tuzemský rum
 práškový cukor
 hrozienka
 
POLEVA
120 g  horká čokoláda
1 ČL  kokosový olej

Postup prípravy

Keď použijete hotové gaštanové pyré, je to ten najjednoduchší zákusok na svete. Ale musí byť kvalitné! No a keď chcete zamachrovať a popritom spracovať gaštany, čo ste si doniesli z prechádzky, bude to síce chutnejšie, domácejšie, ale aj zložitejšie. Môj recept na gaštanové pyréčko nájdete tu.

 

Neviem, čo všetko budete mať v základnom pyré, ja som ho mala už pripravené aj s masielkom, cukrom a rumom, takže som len primiešala pomleté piškóty a hrozienka, ktoré som predtým umyla a namočila do rumu. A ešte trochu rumu, hehe, toho nikdy nie je dosť! :P Kupované pyré musíte dosladiť, dochutiť a doladiť tak, aby to bolo akurát. Skrátka  tak, aby vznikla plastelínoidná hmota, ani príliš riedka, ani suchá a rozpadávajúca sa. Vytvoríme z nej valček, zabalíme do fólie a dáme chladiť.

 

Z neho potom krájame kolieska a rukami vytvarujeme jazýčky.

A opäť dáme do chladničky. Medzitým si spravíme polevu - nad parou roztopíme čokoládu a pridáme kokosový olej alebo kúsok masla. Stuhnuté jazýčky namáčame do polevy (prípadne ich môžeme dať na mriežku a polevou poliať). Necháme stuhnúť a hojne ozdobíme pravou šľahačkou. ;)

 

Tip: Časť piškót môžeme nahradiť pomletými ovsenými vločkami.

22. 10. 2016 23:48

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty