Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Špenátové cannelloni v paradajkovej omáčke

Špenátové cannelloni v paradajkovej omáčke

Keď nie je čas na varenie, cestoviny to zachránia vždy. Ale aj tie sa dajú urobiť štýlovo. Cannelloni sú super, táto plnka chutí božsky a je hotová raz-dva a nemusíte sa trápiť s bešamelom - paradajková omáčka je rovnako dobrá, ak nie lepšia, plus ušetríte kalórie. ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 25 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

10 ks  cestovín cannelloni
250 g  listový špenát
250 g  ricotta
1  žĺtok
1  menšia cibuľa
2  strúčiky cesnaku
 soľ
 olivový olej
 parmezán
 
NA PARADAJKOVÉ SUGO
400 g  pasírované paradajky
1  strúčik cesnaku
 bylinky (bazalka, oregano, petržlen...)
 mleté čierne korenie
 soľ

Postup prípravy

Už tu jeden receptík máme a práve v ňom som písala, že cannelloni netreba predvárať. To je síce pravda, ale svedčí im, ak ich len zalejete vodou z kanvice a následne schladíte v miske studenej vody. Trolilinku zmäknú a budú sa dať ľahšie plniť.

Druhý krok je plnka. Ak máte mrazené špenátové listy, môžete ich dať do sitka a obariť horúcou vodou. Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak, po chvíli pridáme špenát a miešame. V prípade mrazeného to bude dlhšie, čerstvý stačí len spariť. Necháme vychladnúť a primiešame žĺtok, ricottu a nastrúhaný parmezán. Dosolíme. Touto zmesou pomocou malej lyžičky plníme cestoviny. Ale ešte predtým si pasírované paradajky vylejeme do misky a dochutíme bylinkami a pod. Polovicu vylejeme do zapekacej formy (nevymastenej), uložíme naplnené rúrky a zalejeme zvyšnou omáčkou. Dáme piecť odokryté do vyhriatej rúry.

V polovici pečenia vyberieme a hojne posypeme parmezánom. Vrátime do rúry a dopečieme do zlatista.

Tip: Opäť dávam do pozornosti jogurtovú verziu, ak vás nebavia rajčinové omáčky. Recept TU.
 

29. 10. 2016 11:36

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty