Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cviklové brownies s granátovým jablkom

Cviklové brownies s granátovým jablkom

Po tekvici mi počarovala ďalšia zelenina - cvikla! Tiež má sladkastú chuť, vďaka ktorej sa bez problémov hodí do koláčov. Odľahčí ich a zvláčni. V kombinácii s čokoládou je priam vražedne dobrá. Až tak, že keď som zopár z týchto brownies priniesla ochutnať rodičom, ocino mi špeciálne zatelefonoval, aby mi poďakoval za koláč (a to odo mňa jedáva koláče často). A svokrička, ktorá neznáša cviklu, tiež zjedla jeden kúsok. Takže odhodiť predsudky a hor sa do pečenia! :)

  • Čas varenia 35 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

500 g  červená repa
200 g  kvalitná horká čokoláda
100 g  maslo
3 ks  vajce
100 g  hladká múka
220 g  trstinový cukor
40 g  kakao
1 ČL  vanilkový extrakt

Postup prípravy

 

Klasické brownies sú na niekoho možno príliš kalorické a presladené. V týchto sa nachádza až pol kila cvikly, takže predsa len, sú aj trochu zdravé a aj trochu diétnejšie. A kyselkavé slzičky granátového jablka ich príjemne osviežia.

Keďže sama by som pomer surovín tak dobre netrafila, siahla som po recepte, ktorý sa mi spomedzi vygúglených pozdával najviac. Je to tento od La Petit. Urobila som len malé úpravy v ingredienciách. 

Postup je jednoduchý - najskôr uvaríme repu - buď v celku v šupke alebo nakrájanú na kúsky. Čokoládu (použila som 75-percentnú) spolu s maslom rozpustíme nad parou. Do misy dáme celé vajíčka, cukor, kúsky repy, extrakt a rozpustenú čokoládu a všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom. Pridáme múku a kakao a zapracujeme metličkou. Vylejeme na menší plech (mám 22 x 22 cm) vyložený papierom na pečenie, urovnáme, uložíme zrnká granátového jablka a dáme piecť.  

Najlepšie sú so šľahačkou! :)

 

Tip: Ak nemáte po ruke vysokopercentnú čokoládu, dá sa použiť aj tá na varenie. Mám dobrú skúsenosť s Cooking chocolate z Lidla (58% kakaa). Ale v tom prípade treba určite ubrať z množstva cukru. Tých 180 g bude bohato stačiť.

Tip 2: Čas pečenia závisí aj od hrúbky cesta. Ak použijete väčší plech, budú sa brownies piecť kratšie, ak menší, budú vyššie, takže na ich prepečenie bude treba viac času a ku koncu znížiť teplotu.

27. 11. 2016 9:13

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty