Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cviklové brownies s granátovým jablkom
Po tekvici mi počarovala ďalšia zelenina - cvikla! Tiež má sladkastú chuť, vďaka ktorej sa bez problémov hodí do koláčov. Odľahčí ich a zvláčni. V kombinácii s čokoládou je priam vražedne dobrá. Až tak, že keď som zopár z týchto brownies priniesla ochutnať rodičom, ocino mi špeciálne zatelefonoval, aby mi poďakoval za koláč (a to odo mňa jedáva koláče často). A svokrička, ktorá neznáša cviklu, tiež zjedla jeden kúsok. Takže odhodiť predsudky a hor sa do pečenia! :)
- 35 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
500 g | červená repa |
200 g | kvalitná horká čokoláda |
100 g | maslo |
3 ks | vajce |
100 g | hladká múka |
220 g | trstinový cukor |
40 g | kakao |
1 ČL | vanilkový extrakt |
Postup prípravy
Klasické brownies sú na niekoho možno príliš kalorické a presladené. V týchto sa nachádza až pol kila cvikly, takže predsa len, sú aj trochu zdravé a aj trochu diétnejšie. A kyselkavé slzičky granátového jablka ich príjemne osviežia.
Keďže sama by som pomer surovín tak dobre netrafila, siahla som po recepte, ktorý sa mi spomedzi vygúglených pozdával najviac. Je to tento od La Petit. Urobila som len malé úpravy v ingredienciách.
Postup je jednoduchý - najskôr uvaríme repu - buď v celku v šupke alebo nakrájanú na kúsky. Čokoládu (použila som 75-percentnú) spolu s maslom rozpustíme nad parou. Do misy dáme celé vajíčka, cukor, kúsky repy, extrakt a rozpustenú čokoládu a všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom. Pridáme múku a kakao a zapracujeme metličkou. Vylejeme na menší plech (mám 22 x 22 cm) vyložený papierom na pečenie, urovnáme, uložíme zrnká granátového jablka a dáme piecť.
Najlepšie sú so šľahačkou! :)
Tip: Ak nemáte po ruke vysokopercentnú čokoládu, dá sa použiť aj tá na varenie. Mám dobrú skúsenosť s Cooking chocolate z Lidla (58% kakaa). Ale v tom prípade treba určite ubrať z množstva cukru. Tých 180 g bude bohato stačiť.
Tip 2: Čas pečenia závisí aj od hrúbky cesta. Ak použijete väčší plech, budú sa brownies piecť kratšie, ak menší, budú vyššie, takže na ich prepečenie bude treba viac času a ku koncu znížiť teplotu.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk