Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Raňajky

Vegánska mliečna ryža

Vegánska mliečna ryža
bez lepkubez mliekavegan

V zime nie je nad teplé raňajky a ja si dosť fičím na kašiach. Táto by sa mohla volať mliečna ryža bez mlieka a bez ryže. :D Ale chutí rovnako dobre, ak nie lepšie, ako klasika. Skúste.

Suroviny

Postup prípravy

Oboje vločky (množstvo si presne nepamätám, tak odhadom, pre dve osoby, ale ryžových musí byť viac, ak to má byť mliečna ryža) dáme variť do vody so štipkou soli tak, aby boli tesne zaliate. Miešame, aby vznikla hustejšia kaša, podľa potreby ešte prilejeme vodu. Potom pridáme kokosové mlieko, prepláchnuté hrozienka, stíšime teplotu a ešte varíme. Ochutíme vanilkovým cukrom alebo nejakým zdravším sladidlom a vanilkou.

V miskách ozdobíme ovocím, kokosom a javorvým sirupom.
 

Tip: Vločky môžeme pred varením namočiť na pol hodinu do vody. Tú potom zlejeme a dáme variť do novej. Budú takto ľahšie stráviteľné.

13. 1. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt