Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Raňajky

Vegánska mliečna ryža

Vegánska mliečna ryža
bez lepkubez mliekavegan

V zime nie je nad teplé raňajky a ja si dosť fičím na kašiach. Táto by sa mohla volať mliečna ryža bez mlieka a bez ryže. :D Ale chutí rovnako dobre, ak nie lepšie, ako klasika. Skúste.

bloger roka

Postup prípravy

Oboje vločky (množstvo si presne nepamätám, tak odhadom, pre dve osoby, ale ryžových musí byť viac, ak to má byť mliečna ryža) dáme variť do vody so štipkou soli tak, aby boli tesne zaliate. Miešame, aby vznikla hustejšia kaša, podľa potreby ešte prilejeme vodu. Potom pridáme kokosové mlieko, prepláchnuté hrozienka, stíšime teplotu a ešte varíme. Ochutíme vanilkovým cukrom alebo nejakým zdravším sladidlom a vanilkou.

V miskách ozdobíme ovocím, kokosom a javorvým sirupom.
 

Tip: Vločky môžeme pred varením namočiť na pol hodinu do vody. Tú potom zlejeme a dáme variť do novej. Budú takto ľahšie stráviteľné.

13. 1. 2017 22:13

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

bloger roka

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty