Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cheesecake s bielou čokoládou a malinami

Cheesecake s bielou čokoládou a malinami
cheesecake

Hlásim sa k čokoládovým závislákom, najradšej mám mliečnu okolo 50%-nú. Biela je na mňa až príkro sladká, ale taký tvarohový tortový krém alebo kyselkavý cheesecake vie perfektne oživiť. Vyskúšajte tento a neoľutujete, je to heaven in mouth! ;)

  • Čas varenia 70 minút 160°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

300 g  maslové keksíky (použila som Club a Vaječné venčeky od Sedity)
120 g  maslo
250 g  mascarpone
250 g  jemný odtučnený tvaroh
150 g  krémový syr (najradšej používam Lučinu)
150 g  kyslá smotana
3 ks  vajce
150 g  biela čokoláda
90 g  práškový cukor
 
POLEVA
 mrazené maliny
1  vanilkový cukor
 želatína

Postup prípravy

Postup na cheesecake je stále to isté dokola. Rozdrviť keksíky, zmiešať s roztopeným maslom (radšej nekoštujte, lebo je to nechutne dobré), na dno formy dať papier na pečenie a utľapkať do nej keksíkovú hmotu. V tomto prípade ju potiahneme aj na okraje formy, čo to dá. Treba trošku trpezlivosti, ale pri pečení sa to nebude drobiť, pekne sa to celé spečie, zlepí a kraje skaramelizujú. Dáme na desať minút stuhnúť do chladničky.

Na telo čískejku vymiešame mascarpone s cukrom, pridáme ostatné mliečne komponenty, po jednom zapracujeme vajcia a nakoniec vmiešame nad parou roztopenú nie úplne horúcu čokoládu.

To už máme zapnutú rúru na 160 stupňov a na jej dne je položený veľký hlboký plech s vodou.

Hmotu vylejeme na keksíkový základ a urovnáme. Dáme piecť asi na 70 minút. Ak sa stane, že cheesecake vybehne do výšky, že takmer vyteká z formy, nezľaknite sa. On sa zase upokojí. Upečený ho necháme vychladnúť v rúre, ktorú vypneme a po chvíli pootvoríme. Až potom ho vyberieme von. Ostránime obruč a keď vychladne, dáme ho do chlaničky, ideálne na noc.

Malinovú polevu si pripravíme tak, že mrazené maliny, asi 200 g, rozvaríme s trochou vody a prepasírujeme cez sitko do kastróla. Zamiešame želatínu podľa návodu, ja som použila zmes na želírovanie džemov a v pohode. Nemusí to byť príliš husté, len tak, aby netiekla. Pridáme jeden vanilkový cukor, necháme tri minútky variť za stáleho miešania a keď trochu vychladne, nalejeme ju na koláčik.

Dáme stuhnúť do chladničky a už môžeme podávať,

 

13. 3. 2017 21:04

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty