Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

BezmäsitéChuťovky

Hummus z červenej šošovice a cvikly

Hummus z červenej šošovice a cvikly
bez lepkubez mlieka

Keď mi minule drahý zabudol kúpiť moju obľúbenú cviklovú nátierku, naštvala som sa a urobila som si doma ešte lepšiu. :) Hummus milujem a toto je trošku iná, ale prekvapivo, alebo vlastne celkom očakávane, skvelá kombinácia. A tá farba!

Postup prípravy

Čítala som, že cviklu pre drobca je najlepšie variť v celku v šupke a odokrytú, kvôli vysokému obsahu kyseliny šťavelovej. Odvtedy ju tak varím, preto mi vždy z príkrmu pre malú zostane väčšina buľvy. Ale ja ju veľmi rada spotrebujem. :) Stačí pridať už len domäkka uvarenú červenú šošovicu, tahini pastu a ostatné pochutiny, a vymixovať dohladka. Rozpis je orientačný, množstvo soli, cesnaku a citrónovej šťavy si dajte podľa seba, rímsku rascu ani dávať netreba, ale ja ju má rada.

Pred podávaním môžete pokvapkať aj olivovým olejom a posypať bylinkami.

 

26. 3. 2017

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty