Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
BezmäsitéRaňajky

Grilovaná špargľa s vajíčkami

Grilovaná špargľa s vajíčkami
bez mlieka

Tiež ste v ošiali kúpili zväzok špargle a zrazu ste nevedeli, čo si s ním počať? Menej je niekedy, vlastne takmer vždy, viac, a tak netreba vymýšľať nič zložité, lebo špargľa je sama o sebe chutná. Stačí kúsok masla, troška soli a veľmi dobre sa kamoší so syrom, šunkou i slaninkou a vajíčkami.

Suroviny

Postup prípravy

Lenže ja som ešte stále na diéte bez mliečnej bielkoviny, preto musím improvizovať. Milujem čerstvé masielko, ktoré si teraz nemôžem dopriať. Našťastie je tu ghí, teda prepustené maslo zbavené mliečnej bielkoviny. Je to čistý tuk, ktorý sa neprepaľuje a znesie aj vysoké teploty. Používali ho už naše staré mamy, takže to nie je žiadny módny výstrelok. Ak by vám nezachutilo, skúste zmeniť značku. Ja som na druhý pokus našla také, ktoré má krásnu mliečnu chuť aj vôňu.

Špargľu zbavíme drevnaých koncov a povaríme ju v osolenej vode, stačí asi 7 minút, aby bola takmer mäkká, ale nie rozvarená. Na panvici rozohrejeme ghí, prihodíme špargľu a sprudka ju opečieme. Potom pomocou vidličky obrátime na druhú stranu, urobíme na panvici miesto a vylejeme rozbité prepeličie alebo obyčajné vajíčka. Stíšime oheň a keď sú volské oká hotové tak, ako ich máme radi, odstavíme. Posypeme napríklad pažítkou. Alebo tesne pred dokončeím parmezánom, kto môže. Je to delikateska - na raňajky, ľahký obed či večeru. :)

...

Inak zelená špargľa chutí super aj zapekaná alebo v polievke.

2. 5. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt