Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

BezmäsitéRaňajky

Grilovaná špargľa s vajíčkami

Grilovaná špargľa s vajíčkami
bez mlieka

Tiež ste v ošiali kúpili zväzok špargle a zrazu ste nevedeli, čo si s ním počať? Menej je niekedy, vlastne takmer vždy, viac, a tak netreba vymýšľať nič zložité, lebo špargľa je sama o sebe chutná. Stačí kúsok masla, troška soli a veľmi dobre sa kamoší so syrom, šunkou i slaninkou a vajíčkami.

Postup prípravy

Lenže ja som ešte stále na diéte bez mliečnej bielkoviny, preto musím improvizovať. Milujem čerstvé masielko, ktoré si teraz nemôžem dopriať. Našťastie je tu ghí, teda prepustené maslo zbavené mliečnej bielkoviny. Je to čistý tuk, ktorý sa neprepaľuje a znesie aj vysoké teploty. Používali ho už naše staré mamy, takže to nie je žiadny módny výstrelok. Ak by vám nezachutilo, skúste zmeniť značku. Ja som na druhý pokus našla také, ktoré má krásnu mliečnu chuť aj vôňu.

Špargľu zbavíme drevnaých koncov a povaríme ju v osolenej vode, stačí asi 7 minút, aby bola takmer mäkká, ale nie rozvarená. Na panvici rozohrejeme ghí, prihodíme špargľu a sprudka ju opečieme. Potom pomocou vidličky obrátime na druhú stranu, urobíme na panvici miesto a vylejeme rozbité prepeličie alebo obyčajné vajíčka. Stíšime oheň a keď sú volské oká hotové tak, ako ich máme radi, odstavíme. Posypeme napríklad pažítkou. Alebo tesne pred dokončeím parmezánom, kto môže. Je to delikateska - na raňajky, ľahký obed či večeru. :)

...

Inak zelená špargľa chutí super aj zapekaná alebo v polievke.

2. 5. 2017 21:08

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty