Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Polievky

Hrachová polievka

Hrachová polievka
bez mlieka

Ďalšia z kategórie krémových, nezahustených, bezsmotanových, a napriek tomu výborných! Sušený hrach je tak trochu v tieni iných strukovín, ale je to škoda. Táto polievka vás o tom presvedčí. :)

Suroviny

Postup prípravy

Milujem hrachovú kašu s údeným mäsom, je to taká spomienka na detstvo. Čo mi pripomína, že som ju už nejedla aspoň sto rokov. Túto polievku si však varím častejšie, lebo je rýchla, zasýti a zahreje.

Treba na ňu myslieť deň vopred, keď namočíte hrach do vody. Ráno vodu zlejte, hrach prepláchnite a dajte variť do novej vody. V inom kastróli rozhrejte olej alebo ghí (prípadne maslo) a orestujte nakrájanú cibuľu. Pridajte aj mrkvu a petržlen či paštrnák na kúsky. Sprudka orestujte, aby sa zelenina trošku pripiekla. Keď je hrach vo vedľajšom hrnci polomäkký, pridajte zeleninu, osoľte, pridajte štipku majoránky a prikryté varte domäkka. Vody stačí toľko, aby bolo všetko ponorené, ľahko zriedite podľa potreby. K uvarenej polievke pridajte surový cesnak a rozmixujte ponorným mixérom. Podávajte posypané vňaťkou s chlebom alebo krutónmi.

Tip: Ak nie ste vegetariáni, pokojne nechajte v polievke povariť kolieska párku, dodá jej to šmrnc. ;)

3. 5. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt