Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Raňajky

Zdravá kaša á la maková štrúdľa

Zdravá kaša á la maková štrúdľa
bez cukrubez lepkubez mliekavegan

Raz som dostala príšernú chuť na makovo-jablkovú štrúdľu, ale žiadna nebola poruke. A keďže ráno si často robievam kaše, napadlo mi urobiť si štrúdľovú. Je bez cukru, mlieka a lepku. A, vďaka maku, bohatá na vápnik. ;)

Suroviny

Postup prípravy

Ako matka malého dieťaťa, ktorému chcem dávať len to najlepšie, mám doma zásobu vločiek od výmyslu sveta. Tentoraz som zvolila kombináciu pšenových a celozrnných ryžových. Vločky je ideálne deň vopred zaliať vodou, aby boli ľahšie stráviteľné a vyplavili sa z nich nežiaduce látky. Ráno vodu zlejeme, vločky premyjeme, zalejeme ryžovým mliekom a dáme variť, až kým nevznikne kaša. Ryžové mlieko je nasládle, takže cukor netreba. Počas varenia do kaše nastrúhame jedno malé jabĺčko, pridáme mak (asi 2 PL na osobu) a prisypeme vopred namočené hrozienka (1 PL). Ak sa nám žiada maslová chuť, môžeme pred podávaním pridať trochu ghí. Alebo kvapku makového oleja. Ten je úplne super a ešte viac zvýrazní chuť maku.

Tip: Môžete použiť aj iné, chuťovo menej výrazné vločky. Fajn bude aj kombinácia s ovsenými či špaldovými. Taktiež kravské mlieko a maslo sú fajn, ak nemáte žiadnu intoleranciu a uprednostňujete klasiku. :)

18. 5. 2017 |
(2.75 / 5, 36 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt