Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zdravá kaša á la maková štrúdľa
Raz som dostala príšernú chuť na makovo-jablkovú štrúdľu, ale žiadna nebola poruke. A keďže ráno si často robievam kaše, napadlo mi urobiť si štrúdľovú. Je bez cukru, mlieka a lepku. A, vďaka maku, bohatá na vápnik. ;)
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
celozrnné ryžové vločky | |
pšenové vločky | |
ryžové mlieko | |
mletý mak | |
jablko | |
hrozienka | |
(ghí alebo makový olej) |
Postup prípravy
Ako matka malého dieťaťa, ktorému chcem dávať len to najlepšie, mám doma zásobu vločiek od výmyslu sveta. Tentoraz som zvolila kombináciu pšenových a celozrnných ryžových. Vločky je ideálne deň vopred zaliať vodou, aby boli ľahšie stráviteľné a vyplavili sa z nich nežiaduce látky. Ráno vodu zlejeme, vločky premyjeme, zalejeme ryžovým mliekom a dáme variť, až kým nevznikne kaša. Ryžové mlieko je nasládle, takže cukor netreba. Počas varenia do kaše nastrúhame jedno malé jabĺčko, pridáme mak (asi 2 PL na osobu) a prisypeme vopred namočené hrozienka (1 PL). Ak sa nám žiada maslová chuť, môžeme pred podávaním pridať trochu ghí. Alebo kvapku makového oleja. Ten je úplne super a ešte viac zvýrazní chuť maku.
Tip: Môžete použiť aj iné, chuťovo menej výrazné vločky. Fajn bude aj kombinácia s ovsenými či špaldovými. Taktiež kravské mlieko a maslo sú fajn, ak nemáte žiadnu intoleranciu a uprednostňujete klasiku. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk