Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pesto z tekvicových jadierok

Pesto z tekvicových jadierok
bez lepkubez mliekaveganraw

Príprava tohto jedla vo mne vyvolala úsmevné spomienky na obdobie, keď som bola ešte mladá (teda mladšia) a varila som sama pre seba. Cestoviny s pestom bola klasika slobodnej ženy-študentky. No teraz sú to kvalitné cestoviny a kvalitné, ba dokonca doma robené, pesto, z doma vypestovanej bazalky. Takže si to pokojne a bez hanby vycapím aj na blog. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

60 g  lúpané tekvicové jadierka
4 - 5 PL  tekvicový olej
 2 hrste bazalky
2 ks  strúčik cesnaku
 soľ

Postup prípravy

Originál bazalkové pesto je z píniových orieškov, ja ho často robím z dostupnejších vlasškých. V poslednom období však dosť riešim stravu a alergény v nej, čo je síce des, ale zase sa mi rozširujú obzory a objavujem nové kombinácie. Tak som zistila, že pesto zo semienok namiesto orechov je nenormálne dobré a ešte aj s mojím obľúbeným tekvicovým olejom... no mňam. Ani syr mi v ňom nechýbal. Ale ak si doň pridáte kvalitný parmezán, nič tým nepokazíte. ;)

20. 5. 2017 22:27

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty