Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Chuťovky

Pesto z tekvicových jadierok

Pesto z tekvicových jadierok
bez lepkubez mliekavegan

Príprava tohto jedla vo mne vyvolala úsmevné spomienky na obdobie, keď som bola ešte mladá (teda mladšia) a varila som sama pre seba. Cestoviny s pestom bola klasika slobodnej ženy-študentky. No teraz sú to kvalitné cestoviny a kvalitné, ba dokonca doma robené, pesto, z doma vypestovanej bazalky. Takže si to pokojne a bez hanby vycapím aj na blog. :)

Suroviny

60 g  lúpané tekvicové jadierka
4 - 5 PL  tekvicový olej
 2 hrste bazalky
2 ks  strúčik cesnaku
 soľ

Postup prípravy

Originál bazalkové pesto je z píniových orieškov, ja ho často robím z dostupnejších vlasškých. V poslednom období však dosť riešim stravu a alergény v nej, čo je síce des, ale zase sa mi rozširujú obzory a objavujem nové kombinácie. Tak som zistila, že pesto zo semienok namiesto orechov je nenormálne dobré a ešte aj s mojím obľúbeným tekvicovým olejom... no mňam. Ani syr mi v ňom nechýbal. Ale ak si doň pridáte kvalitný parmezán, nič tým nepokazíte. ;)

20. 5. 2017 |
(3.26 / 5, 93 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt