Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chuťovky

Pesto z tekvicových jadierok

Pesto z tekvicových jadierok
bez lepkubez mliekaveganraw

Príprava tohto jedla vo mne vyvolala úsmevné spomienky na obdobie, keď som bola ešte mladá (teda mladšia) a varila som sama pre seba. Cestoviny s pestom bola klasika slobodnej ženy-študentky. No teraz sú to kvalitné cestoviny a kvalitné, ba dokonca doma robené, pesto, z doma vypestovanej bazalky. Takže si to pokojne a bez hanby vycapím aj na blog. :)

Postup prípravy

Originál bazalkové pesto je z píniových orieškov, ja ho často robím z dostupnejších vlasškých. V poslednom období však dosť riešim stravu a alergény v nej, čo je síce des, ale zase sa mi rozširujú obzory a objavujem nové kombinácie. Tak som zistila, že pesto zo semienok namiesto orechov je nenormálne dobré a ešte aj s mojím obľúbeným tekvicovým olejom... no mňam. Ani syr mi v ňom nechýbal. Ale ak si doň pridáte kvalitný parmezán, nič tým nepokazíte. ;)

20. 5. 2017

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty