Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Bezmäsité

Pšenové rizoto so šampiňónmi

Pšenové rizoto so šampiňónmi
bez lepkubez mliekavegan

Pšeno je veľmi zdravé, ale čo s ním? Okrem ranných kaší najlepšie s kokosovým mliekom ho milujem na spôsob rizota. Stačí mix rôznej zeleniny a šampiňóny na cibuľke - bleskový zdravý obed je na svete!

Suroviny

Postup prípravy

Super je aj krémový štýl rizota, ale keď nemáte čas stáť pri sporáku a miešať, viac vhod vám padne slovenská klasika. Na oleji opražíme cibuľku, pridáme šampiňóny a zarestujeme. Potom príde na rad nahrubo nastrúhaná tekvica a cuketa - množstvo podľa chuti, ale stačí kúsok z každej.

Pšeno trikrát prepláchneme vo vriacej vode z kanvice, aby sme ho zbavili horkosti. Scedíme a dáme do kastróla k základu. Orestujeme a zalejeme vodou, prípadne ak máme po ruke vývar, ešte lepšie.

Osolíme, dochutíme pretlačeným cesnakom a necháme prikryté variť na miernom ohni, kým pšeno nie je mäkké a nevypije všetku vodu (asi 15 minút). Zhruba v polovici varenia pridáme hrášok a špenát a premiešame. 

...

Recept na krémové pšenoto s letnou zeleninou je tu.

Alebo by ste si radšej dali pšenovú kašu s kokosovým mliekom či výborný nákyp? :)

30. 5. 2017 |
(2.71 / 5, 21 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt