Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Čerešňový hrnčekový koláč s posýpkou

Čerešňový hrnčekový koláč s posýpkou

Tak som dnes mužíčkovi urobila radosť a upiekla som koláč, ktorý nie je zdravý. :D Rozumej, je v ňom biela múka, obyčajné mlieko aj maslo. Išlo mu o asociácie chutí z detstva - skrátka klasika.

Suroviny

2 hrn.  polohrubá múka
1 hrn.  trstinový cukor
2 ks  vajce
125 g  maslo
1/2 hrn.  mlieko
1/2  kypriaci prášok do pečiva
 štipka soli
1/2 ČL  škorica
 čerešne

Postup prípravy

(Akurát cukor som použila trstinový, lebo iný sme doma nemali.) A veru, napriek tomu, že všetky moje "zdravé" výtvory sú vraj prudko jedlé, pohľad na zlatistú vrstvu chrumkavej posýpky a šíriaca sa čerešňovo-škoricovo-maslová vôňa mi pripomenuli, že niet nad poctivú klasiku, hlavne čo sa čerešňových koláčov týka. ;)

Potrebujeme 2,5-decový hrnček, ktorým nám poslúži ako odmerka. Najdlhšie z celého pečenie trvá odkôstkovanie čerešní. Potom stačí už len roztopiť maslo a prstami ho zmiešať s múkou a cukrom na mrveničku. Odoberieme z nej jeden hrnček do misy a premiešame so škoricou. Zvyšnú posýpku premiešame s vajcami, mliekom, soľou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného menšieho plechu. Posypeme čerešňami a následne aj odloženou škoricovou posýpkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

16. 6. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt