Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Mandľové clafoutis mištičky s ríbezľami

Mandľové clafoutis mištičky s ríbezľami
bez lepku

Toto leto je tuším veľkým hitom liaty francúzky koláč a.k.a. clafoutis. Zazrela som ho už na viacerých blogoch a okamžite ma zaujal svojím pôvodom aj jednoduchosťou. Obvykle sa síce robí z čerešní, ale ja som použila kombo ríbezle a marhule, a keďže v špajzi mi zavadzia vrece mandlí, zvolila som bezlepkovú verziu len s pomletými mandličkami. Ahá, a každému som urobila vlastnú porciu v zapekacej mištičke. :)

Suroviny

Postup prípravy

Tento koláč je totiž ako stvorený na vyjedanie lyžicou priamo z plechu, ale to by hrozilo, že budem v noci námesačná a bude ma to nebezpečne ťahať do kuchyne. Preto tie mištičky. A ešte je to aj zlaté.

Toto množstvo je asi na 6 zapekacích kokotiek. Či už zvolíte kyslú alebo šľahačkovú smotanu, alebo mix smotany a mlieka (to odporúčam), je to na vás.

Zvlášť zmiešame sypké a tekuté suroviny, potom obsahy oboch misiek spojíme, stačí metličkou. Do maslom vymastených zapekacích misiek rozdelíme ovocie - ja som dala do každej jednu menšiu nakrájanú marhuľu a asi 2 lyžice ríbezlí. Zalejeme cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Obsah misiek nesmie byť tekutý, ale pevný na dotyk, a zvrchu trochu zlatistý. Vtedy je to hotové.

Tip: Ríbezle pri pečení púšťajú šťavu a dosť "bublú", takže neplňte misky až po vrch, lebo vám to začne všetko vytekať. :)

11. 7. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt