Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Bezmäsité

Cuketové lečo

Cuketové lečo
bez lepkubez mlieka

Klasika s nádychom stredomorskej kuchyne, sýte a zdravé, rýchlo hotové, osviežujúce. Viem, že sú ľudia, čo lečo neznášajú, ale ja ho milujem a obzvlášť túto verziu s cuketou. Áno, bez párku či klobásky. :)

Suroviny

1  baby cuketa
5 ks  paradajka
2 ks  paprika
1 ks  veľká cibuľa
2 ks  strúčik cesnaku
1 ČL  mletá sladká paprika
 soľ
 olivový olej
2 ks  vajce

Postup prípravy

Pre istotu si zopakujeme, ako sa robí lečo. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, ja dávam aj cesnak. Po chvíli pridáme mletú papriku (kto má rád, môže byť aj pálivá), a len kratučko orestujeme, aby nezhorkla. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, osolíme, prikryjeme a dusíme. Paprika potrebuje najviac času. Asi po 10 minútach pridáme cuketu nakrájanú na kocky a mesiačiky paradajok. V leče mi šupky nevadia, ale komu áno, nech najprv paradajky nareže do kríža, obarí horúcou vodou a olúpe.

Prikryjeme a dusíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom odokryjeme, ak je veľa vody, necháme chvíľu odpariť, vyklepneme vajíčka a dobre zamiešame. Podľa chuti dosolíme. Po pár minútkach je lečo hotové. Podávame s chlebom alebo zemiakmi.

Tip: Mám rada aj vegásku verziu s rozdrobeným tofu. To však pridáme do varenia zarovno zeleninou.

20. 7. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt