Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Mandľová bábovka bez múky

Mandľová bábovka bez múky
bez lepku

Je to trošku drahší špás, lebo veď mandle nie sú práve lacné, ale zase ak ste si v nejakom ošiali kúpili veľkú zásobu a zrazu pri upratovaní zistíte, že o pár dní expirujú, je to ideálna voľba. Táto bábovečka je totiž naozaj výborná a výživná.

Suroviny

400 g  mandle
4  vajcia
140 g  práškový cukor
100 g  maslo
200 g  odtučnený tvaroh
 štipka vanilky
 kôra z polovice citróna
1 ČL  sóda bikarbóna
 amaretto

Postup prípravy

Použila som lúpané mandle, ktoré som najskôr nasucho opražila na panvici, aby chytili ešte lepšiu a výraznejšiu chuť a vôňu. Potom som ich pomlela na čo najjemnejšie. Ale použiť môžete aj mandľovú múku.

Ďalej postupujeme tak, že všetky sypké suroviny zmiešame dokopy, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, roztopené maslo, žĺtky a tvaroh. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.

Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým špajľa po zapichnutí nebude čistá. Hotovú vychladnutú bábovku pokvapkáme zo všetkých strán amarettom. Bude ešte šťavnatejšia a chuti to dodá lahodný podtón. Ale ak amaretto nemáte, nebude to tragédia - dá sa aj bez neho. :)

30. 7. 2017 |
(3.21 / 5, 29 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt