Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Hydina

Špikované morčacie stehno s karfiolovým pyré

Špikované morčacie stehno s karfiolovým pyré

Ja viem, väčšina receptov na blogu je až primitívne jednoduchých, na komplikované jedlá si radšej zájdem do reštiky. :) Ale ak sa chcete pohrať, toto je trošku, ale naozaj len trošku, prácnejší recept. A konečne mäso, však? ;)

Suroviny

450 g  vykostené morčacie stehno
100 g  mrkva
70 g  zeler
1  menšia cibuľa
1 dl  šľahačková smotana
1  bobkový list
2 ks  nové korenie
 soľ
 
PYRÉ
 karfiol
 zemiaky
 šľahačková smotana
 soľ

Postup prípravy

Mrkvu aj zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky. Do stehienka urobíme nožom zárezy a napcháme do nich zeleninu, teda ich prešpikujeme. Netreba veľa, skôr na efekt. Mäso nasolíme, zviažeme špagátom a dáme do do hlbokého vymasteného plechu. Pridáme zvyšnú zeleninu aj ošúpanú prekrojenú cibuľu. Zapečieme, podlejeme vodou, pridáme koreniny a pečieme asi 20-30 minút, potom otočíme, pokračujeme pol hodinku a opäť obrátime. Priebežne podlievame vodou/ výpekom. Čas je orientačný, mäsko by malo byť prepečené a mäkké. Keď je hotové, necháme trochu vychladnúť, odstránime špagát a krájame na šikmé plátky. Zeleninu aj výpek preložíme do kastróla, vyberieme korenie a bokový list, pridáme smotanu, rozmixujeme a prevaríme. Podávame k mäsu a pyré.

To si pripravíme tak, že zemiaky s karfiolom (pomer 1:2) uvaríme do mäkka, pridáme šľahačkovú smotanu na zjemnenie (prípadne maslo a trochu mlieka), osolíme, môžeme dať aj nasekanú pažitku alebo vňaťku, a rozmixujeme/ prelisujeme na pyré.

 

11. 8. 2017 |
(2.79 / 5, 24 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt