Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hydina

Špikované morčacie stehno s karfiolovým pyré

Špikované morčacie stehno s karfiolovým pyré

Ja viem, väčšina receptov na blogu je až primitívne jednoduchých, na komplikované jedlá si radšej zájdem do reštiky. :) Ale ak sa chcete pohrať, toto je trošku, ale naozaj len trošku, prácnejší recept. A konečne mäso, však? ;)

Postup prípravy

Mrkvu aj zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky. Do stehienka urobíme nožom zárezy a napcháme do nich zeleninu, teda ich prešpikujeme. Netreba veľa, skôr na efekt. Mäso nasolíme, zviažeme špagátom a dáme do do hlbokého vymasteného plechu. Pridáme zvyšnú zeleninu aj ošúpanú prekrojenú cibuľu. Zapečieme, podlejeme vodou, pridáme koreniny a pečieme asi 20-30 minút, potom otočíme, pokračujeme pol hodinku a opäť obrátime. Priebežne podlievame vodou/ výpekom. Čas je orientačný, mäsko by malo byť prepečené a mäkké. Keď je hotové, necháme trochu vychladnúť, odstránime špagát a krájame na šikmé plátky. Zeleninu aj výpek preložíme do kastróla, vyberieme korenie a bokový list, pridáme smotanu, rozmixujeme a prevaríme. Podávame k mäsu a pyré.

To si pripravíme tak, že zemiaky s karfiolom (pomer 1:2) uvaríme do mäkka, pridáme šľahačkovú smotanu na zjemnenie (prípadne maslo a trochu mlieka), osolíme, môžeme dať aj nasekanú pažitku alebo vňaťku, a rozmixujeme/ prelisujeme na pyré.

 

11. 8. 2017 23:17

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty