Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Bezmäsité

Zapekaná brokolica s tekvicou

Zapekaná brokolica s tekvicou

Toto je recept ešte spred dovolenky a vznikol preto, aby som minula všetko, čo by neprežilo týždeň v chladničke a zároveň sa postarala o rýchly a fit obed (lebo plavky). Výsledok bol prekvapivo dobrý a sýty, tekvica skvelo nahradila zemiaky či cestovinu, s ktorými sa brokolica obvykle kombinuje.

Suroviny

Postup prípravy

Použila som bielu alebo špargľovú tekvicu, ktorá chuťovo pripomína cuketu, pretože je dosť neutrálna. Takže ak ju chcete nahradiť cuketou, pokojne môžete.

Brokolicu som vopred uvarila na pare al dente, tekvicu do polomäkka, lebo už nebola najmladšia. Obe som nakrájala na malé kúsky. Zapekaciu nádobu som vymastila a vysypala strúhankou, potom som uložila polovicu zeleniny (premiešanú pol na pol), posypala nakrájanou šunkou a kápiou a dala aj zvyšok tekvice a brokolice. 

Vajcia som rozmiešala v jogurte, dochutila cesnakom, soľou, korením a bylinkami a zaliala som zeleninu. Dala som zapiecť do rúry a asi v polovici pečenia hojne posypala strúhaným parmezánom.

23. 8. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt