Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tekvicová štrúdľa
Nesadili sme ich, no aj tak nám vyrástli v záhrade v celkom hojnom počte. Asi zo zatúlaných semienok. A tak máme polievku z hokkaida každý druhý deň. :) No a keď nie polievku, vymýšľam aj iné veci, najradšej sladké, ako napríklad túto štrúdľovú kombináciu s jablkami a hroznom.
- 20 minút 200°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
štrúdľové cesto | |
300 g | hokkaido |
250 g | jablko |
1 PL | ghee |
1/2 ČL | škorica |
perníkové korenie | |
2 PL | trstinový cukor |
2 PL | hrozienka |
tuzemský rum | |
1 menší strapec hrozna |
Postup prípravy
Rozpis je na jednu štrúdľu, keďže to bol pokus a nebola som si istá, či neskončí v koši. Okrem mňa sa porcia ušla ďalším štyrom ľuďom a dvaja z nich ani nespoznali, že je v tom tekvica. :) Ale chutila všetkým, tak verím, že neklamali. ;)
Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu. Tekvicu aj jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nahrubo nastrúhame. Dáme ich do kastróla, posypeme cukrom a škoricou, pridáme aj štipku, alebo radšej dve, perníkového korenia. Podusíme do polomäkka.
Štrúdľové cesto (ja kupujem domáce ťahané, keďže sa mi s tým nechce babrať, a mám ho na šrúdľu oveľa radšej ako lístkové) potrieme roztopeným ghí, rozložíme čiastočne vychladnutú jablkovo-tekvicovú zmes, ak by bola veľmi mokrá, snažíme sa zbaviť prebytočnej šťavy. Posypeme scedeným hrozienkami a rovnomerne rozložíme bobuľky hrozna. Väčšie prekrojíme napoly.
Zrolujeme, zahneme konce, opäť potrieme rozpusteným ghí alebo maslom, prípadne vajíčkom, a dáme piecť do zlatista.
Hotovú štrúdľu poprskáme vodou a prikryjeme utierkou, aby sa lepšie krájala.
...
Je libo ďalšie tekvicové mňamky? Na blogu mám aj tradičný pumpkin pie, tekvicový chlebík či bábovku a vynikajúce lievance! ;)
Alebo si narobte pyré do mrazničky a hokkaidové špecialitky si môžete užívať kedykoľvek. Postup nájdete tu, nie je to nič ťažké. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk