Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Plnená tekvica

Plnená tekvica

U nás doma je to tak. Ja som na sladké a ľahké jedlá, môj drahý je na mäsko. Pri varení musíme nájsť konsenzus, aby si každý prišiel na svoje. Ako správne tušíte, toto jedlo vzniklo pod mojou taktovkou. Ak mu nebude chutiť, som ochotná jesť tri dni po sebe šnicle!

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 30 minút
  • Čas varenia 50 minút 190°C
  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

1 ks  tekvica
6-8 ks  šampiňóny
1 ks  cibuľa
1 ks  rajčina
 hrsť baby špenátu alebo medvedieho cesnaku
 (ak to prvé, treba aj 1 strúčik cesnaku)
 tvrdý syr
 soľ
 korenie
0,5 dcl  biele víno

Postup prípravy

Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovice a vydlabeme. Cibuľu nakrájame na kocky, osmažíme na oleji a pridáme nakrájané umyté a očistené šampiňóny. Restujeme. Pridáme na kúsky nakrájanú vydlabanú dužinu (len tú tvrdšiu časť bez jadierok a vlákien), kolieska rajčiny a pokrájaný špenát. Ochutíme podlejem vínom a dusíme. Zmesou naplníme polovice tekvíc. Dáme ich do vymastenej zapekacej nádoby, prikryjeme alobalom a pečieme. Chvíľu pred koncom posypeme nastrúhaným syrom.

27. 3. 2014 13:10

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty