Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Chuťovky

Galetka s tekvicou, cviklou a kozím syrom

Galetka s tekvicou, cviklou a kozím syrom

Galetka alebo galette je taký krásny rustikálny koláčik! A nepotrebujete naň ani formu. Mala som chuť spáchať niečo dobré, čo by vyzeralo aj chutilo jesenne, a do rany mi prišli tieto ingrediencie.

Suroviny

Postup prípravy

Maslo nakrájame na malé kocky a rukami ho zmiesime s múkami a soľou. Postupne zapracúvame aj vodu, kým nevznikne kompaktné nelepivé cesto. Možno ani neminiete všetku. Z cesta urobíme guľu, zabalíme do fólie alebo dáme do uzatvárateľnej nádoby a v chladničke necháme tuhnúť 30 minút.

Cviklu uvaríme domäkka, tekvicu naparíme alebo upečieme a rozmixujeme spolu s cesnakom a rozmarínom. Môžeme trochu osoliť.

Cesto rozvaľkáme na veľký kruh, natrieme ho tekvicovým pyré, pričom okraje necháme voľné. Kozí syr (mala som v slanom náleve, podobný ako feta, ktorou ho môžeme v recepte nahradiť) narežeme na tenké kolieska a poukladáme ich na cestou. Cviklu ošúpeme, nakrájame na kolieska a tie rovnomerne rozložíme na koláč. Pokvapkáme olivovým olejom.

Kraje zahneme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry do zlatista.


Tip: Krehké cesto môžete použiť hocijaké, toto je maslovejší variant, ale sú aj diétnejšie. ;)

8. 9. 2017 |
(3.00 / 5, 12 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt